Roger Waters'ın Frankfurt konseri iptal edildi: Sürekli İsrail’i boykot çağrısı yapıyor

Roger Waters'ın Frankfurt konseri iptal edildi: Sürekli İsrail’i boykot çağrısı yapıyor
Ünlü müzisyen, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarını değiştirmesini savunan Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) hareketinin bir destekçisi.

Filistinlilere desteğiyle bilinen eski Pink Floyd solisti Roger Waters'ın Almanya'nın Frankfurt şehrinde vereceği konser, İsrail'in baskıları sonucu yerel yönetim tarafından iptal edildi.

Ünlü müzisyen, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarını değiştirmesini savunan Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) hareketinin bir destekçisi. Waters, ayrıca ABD ve İsrail'in politikalarına sert eleştiriler getirirken, Rusya-Ukrayna savaşına da karşı çıkmıştı. Roger Waters, Türkiye’de tutuklu bulunan Kürt sanatçı Nudem Durak için de yoğun bir kampanya yürütmüş, cezaevindeki Durak’a gitarını göndermişti.

Ünlü müzisyenin Frankfurt'ta vereceği konser, 'dünyanın en tanınmış, en geniş kitleye sahip Yahudi karşıtlarından biri' olduğu iddiasıyla engellendi.

Sputnik’in Yahudi Telgraf Ajansı'ndan (JTA) aktardığına göre, Frankfurt şehir yönetimi "İptalin arka planında, dünyanın en yaygın antisemitistlerinden biri olarak kabul edilen Waters'ın ısrarlı İsrail karşıtı davranışı var" açıklamasını getirdi.

Açıklamada Waters için "Sürekli İsrail'e yönelik kültürel boykot çağrısı, Güney Afrika'daki apartheid rejimiyle karşılaştırmalar ve İsrail'deki etkinlikleri iptal etmeleri için sanatçılara baskı yaptı" denildi.

Uzun süredir devam eden This Is Not a Drill Tour kapsamında mart ayında Avrupa'da konserler verecek olan Waters'ın Hamburg, Köln, Berlin ve Münih'te de sahne alması planlanıyor. Ancak Almanya'daki tüm konserlerinin iptali yönünde bazı kesimlerden çağrılar var.

Geçen yıl da Polonya'nın Krakow şehri, Batı'nın Kiev'a silah vererek Ukrayna'da çatışmaları körüklememesi ve Moskova ile barış masasına oturulmasını savunan Waters'ın iki konserini iptal etmişti.

Kültür Sanat