Roman Abramoviç'in Kiev'deki müzakereler sırasında zehirlendiğinden şüpheleniliyor

Roman Abramoviç'in Kiev'deki müzakereler sırasında zehirlendiğinden şüpheleniliyor
Rus iş insanı Roman Abramoviç'in Kiev'deki müzakereler sırasında, iki Ukraynalı müzakereci ile birlikte zehirlenme belirtileri gösterdiği öne sürüldü.

Rus milyarder Roman Abramoviç'e yakın kaynaklar, bu ay Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki müzakereler sırasında Abramoviç'in zehirlenme belirtileri gösterdiğini doğruladı.

BBC Türkçe'deki habere göre zehirlendiğinden şüphelenilen ancak şimdi iyi olduğu belirtilen Abramoviç'in göz yanması ve deri soyulması belirtileri gösterdiği ifade edildi.

Abramoviç'in yanı sıra iki Ukraynalı müzakerecinin de zehirlendiği, bunlardan birinin iş insanı, diğerinin de Ukraynalı milletvekili Rustem Umerov olduğu belirtiliyor.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, iddia edilen zehirlenmenin, Rusya'da müzakereleri sabote etmeye çalışanlar tarafından düzenlendiği iddialarına yer verdi.

Gazeteye bilgi veren kaynaklar, olayın 3 Mart'ta meydana geldiğini ve Abramoviç'in ve Ukraynalı müzakerecilerin durumunun iyi olduğunu bildirdi.  

BBC'ye konuşan Ukrayna devlet başkanlığı ofisi yetkilisi Ihor Zhovka ise Abramoviç'le konuşmadığını, ancak Ukrayna delegasyonu mensuplarının "iyi" olduğunu ve birinin bu haberin "yanlış" olduğunu söylediğini aktardı.

BBC'nin konuştuğu Abramoviç'e yakın bir kaynak, Rus milyarderin zehirlenme belirtileri gösterdiğini, ancak iyileşmiş olduğunu ve Ukrayna'daki savaşı sonra erdirme çabasıyla müzakerelere devam ettiğini söyledi.

  

Dünya