RTÜK Başkanı’ndan ‘yabancı medya’ vurgulu ‘uyarı’

RTÜK  Başkanı’ndan ‘yabancı medya’ vurgulu ‘uyarı’
RTÜK Başkanı Şahin, bu kez de “yabancı medya”daki yayınları eleştirip Türkiye’deki medyaya, “Ülkemizin nasıl karalandığını görüyorsunuz” dedi.

Kamuoyunda gündem oluşturan konular ve toplumsal olaylar sonrasındaki “uyarı”ları dikkat çeken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, İstiklal Caddesi patlaması ile ilgili “yabancı medya”yı da eleştirdi ve Türkiye’deki medyaya, “Ülkemizin nasıl karalandığını görüyorsunuz” dedi.

İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın hemen ardından kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım” açıklaması yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin; İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısına ilişkin yayınlarla ilgili yeniden bir açıklama yaptı.

YABANCI MEDYAYA DA ELEŞTİRİ

Sosyal medya mesajında, yayıncılara seslenen Şahin, “Bazı yabancı medyada ülkemizin hain saldırı üzerinden nasıl karalandığını görüyoruz. Bu yüzden birliğimizi ve ülke çıkarlarımızı korumak zorundayız. Lütfen altında imzanız da olan yayın ilkelerine uyalım” dedi ve yayıncılık etik ilkeleri metnini paylaştı.

Şahin, sosyal medya mesajıyla yaptığı açıklamada; “Görsel-İşitsel Yayıncılık Etik İlkeleri” metnini paylaştı. Mesajında yayıncılara seslenen Şahin, şu açıklamayı yaptı.

“Değerli yayıncılarımız; bazı yabancı medyada ülkemizin hain saldırı üzerinden nasıl karalandığını görüyoruz. Bu yüzden birliğimizi ve ülke çıkarlarımızı korumak zorundayız. Lütfen altında imzanız da olan yayın ilkelerine uyalım. Hassasiyet gösteren yayıncılarımıza teşekkür ediyorum.” (ANKA)

Gündem