RTÜK, Güldür Güldür Show hakkında inceleme başlattı

RTÜK, Güldür Güldür Show hakkında inceleme başlattı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Güldür Güldür Show'daki bir skeçte yer alan gazilerle ilgili ifadeler nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

Şahin, inceleme başlatıldığı haberini sosyal medya hesabı X'ten duyurdu. Mizah programındaki bir skeçten kesit paylaşan Şahin şunları kaydetti:

"Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır"

BKM imzalı, Ali Sunal'ın sunduğu, ilk sezonu FOX'ta, 2. sezondan itibaren ise Show TV'de yayımlanan eğlence türündeki televizyon programı olan Güldür Güldür Show'un ilgili skeçi sosyal medyada bir kesim tarafından paylaşılarak tepki gösterilmişti.

Bakan paylaşmıştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş skeçten bir kesiti şu ifadelerle paylaşmıştı: "Bir televizyon kanalındaki gazilerimize yönelik haddini son derece aşan ve "güldürmeyen" anlamsız skeci şiddetle kınıyorum. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez. Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri bizim en kıymetli emanetimizdir." (Kısa Dalga)

Gündem