RTÜK incelemesinden sonra Kızıl Goncalar'ın mekân izinleri de iptal edildi

RTÜK incelemesinden sonra Kızıl Goncalar'ın mekân izinleri de iptal edildi
Fox TV'nin çok konuşulan dizisi Kızıl Goncalar'a bir kötü haber de İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğünden geldi. Müdürlük dizinin mekân izinlerini iptal etti.

Fox Tv'de yayınlanan ve ilk bölümünden sonra iktidara yakın basın kuruluşları ve sosyal medya üzerinden hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisine, RTÜK'ün başlattığı incelemenin ardından şimdi de, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğünden kötü haber geldi.

Birsel Altuntaş'ın kendi sitesinde yayınladığı habere göre, dizinin, 8 ve 21 Eylül’de İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nden 2 mekân için alınan izinleri iptal edildi.

Gerekçe kamuoyu baskısı ve RTÜK incelemesi

Müdürlük, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasındaki (Siyasal Vakfı) çekim izinlerinin iptal edildiğini açıkladı ve gerekçe olarak da diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK’ün inceleme başlatmasını gösterdi.

Yeni mekânlar bakılıyor

Alınan kararla zor durumda bırakılan dizinin yapım şirketi, aylarca büyük bütçeler ayrılarak yeniden dizayn edilen mekânların yerine farklı yerlerdeki mekanlara bakmaya başladı.

İsmailağa cemaati de hedef göstermişti

Dizi İsmailağa cemaatince de hedef gösterilmiş. Ardından Fatih'te çekim yapılan mekânlarda dizinin afişleri üzerine boya püskürtülmüş ve bazı afişler yerlerinden sökülmüştü. (Kısa Dalga)

Gündem