RTÜK kararı: 'Türkiye Yüzyılı' atıflı video TV'lerden zorunlu olarak yayınlanacak

RTÜK kararı: 'Türkiye Yüzyılı' atıflı video TV'lerden zorunlu olarak yayınlanacak
RTÜK'ün CHP’li üyesi Okan Konuralp, 'Health Türkiye' isimli tanıtım filminin televizyonlarda ücretsiz yayınlanmasının zorunlu kılındığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' projesi muhalefetin tepkisini çekmiş, bunun seçim çalışması olduğu belirtilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu videoyu 31 Ekim’de sosyal medya hesabından "Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, HealthTürkiye markasıyla tüm dünyaya sağlık hizmeti sunmaya hazırız" sözleriyle paylaşmıştı.

Konuralp, Twitter hesabından videoyla ilgili RTÜK'ün aldığı kararı duyurdu: "RTÜK, AK Parti’nin siyasi propagandası olarak kurgulanmış bir tanıtım filminin tüm TV ve radyolarda 'ücretsiz ve zorunlu' olarak yayınlatılması kararı aldı. Sağlık Bakanlığı’nın 'Health Türkiye' adlı tanıtım filmi, Ak Parti’nin 'Türkiye Yüzyılı' belgesine doğrudan atıfla başlıyor. Belli ki benzer kararlar artacak; TV ve radyolar ‘ücretsiz ve zorunlu’ olarak AK Parti’nin propagandası için kullanılacak. ‘Ücretsiz ve zorunlu’ yayınlatılacak propaganda filmlerinden fayda ummak, AK Parti için hazin bir durum! Ama AK Parti için…” (Kısa Dalga)

Gündem