RTÜK'ten Tele 1'e üç günlük karartma cezası

RTÜK'ten Tele 1'e üç günlük karartma cezası
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, Tele 1 kanalına üç günlük ekran kapatma cezası verildiğini söyledi.

Twitter'dan paylaşımda bulunan Taşçı, RTÜK'ün oy çokluğuyla aldığı karara gerekçe olarak, kanalın bir yılda iki kez 'dil, din ve ırk ayrımı gözeterek' yayın yapmayı yasaklayan kanunu ihlal etmesini gösterdi.

RTÜK üyesi, bir sonraki aşamanın ise kanalın kapatılması olduğunu kaydetti.

Taşçı şunları ifade etti: "RTÜK, sayın Konuralp'le karşı oy kullandığımız kararını, TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in 'Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir' eleştirisine dayandırdı. Amaç seçimlere giderken ekranları karartmak, farklı seslerin, muhalefetin çözüm önerilerinin duyulmasını engellemek!

RTÜK bugün bir kanalın yayın ihlalini değil Türkiye'yi yöneten anlayışın basına, çok sesliliğe, düşünce özgürlüğüne bakışını oyladı sonuç demokrasi ve çok seslilik katledildi. Hedef seçimlerde karartılmış ekran, susturulmuş, karanlığa boğulmuş Türkiye! Durum vahim ama umutsuz değil.

Danıştay 13'üncü Dairesi, RTÜK’ün aynı maddeden verdiği cezayı 'Kurulun basın özgürlüğüne yapılan müdahalesinin demokratik bir toplumda gerekli olmadığı' gerekçesiyle iptal etmişti. Zorlama rapora dayanan bu karar da iptal edilecektir/edilmelidir. Bu düşünce özgürlüğünün gereğidir."

Gündem