RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi İlhan Taşçı RTÜK toplantısına alınmadı

RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi İlhan Taşçı RTÜK toplantısına alınmadı
RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in teklifiyle yapılacak toplantıya alınmadı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK toplantısına alınmadı. Katılımı engellenen Taşçı, açıklama yapacağını söyledi.

İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in teklifiyle yapılacak toplantıya katılımının engellendiğini söyledi.

Taşçı, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Bugün Üst Kurulda, beni “ihsası reyde” bulunmakla suçlayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in teklifiyle toplantıya katılmam engellendi ve salondan ayrılmak zorunda bırakıldım Gerekçe yangın haberlerine sansürü kamuoyuna duyurmak! Konuya ilişkin birazdan ayrıntılı açıklama yapacağım”

Daha sonra Twitter'dan bir mesaj daha paylaşan Taşçı, "RTÜK Başkanının bana dönük ‘Üst Kurul toplantısına katılmasını engelleyip, sesini keselim, kamuoyunu aydınlatmasını önlemiş oluruz' çabası beyhudedir. 84 milyon yurttaşın haber alma hakkını korumak için susmayacağım, halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğim" mesajıyla yazılı açıklama yaptı.

TIKLAYIN - RTÜK orman yangınları haberleri nedeniyle ceza yağdırdı



Gündem