Rus basını: Dışişleri bakan yardımcılarının dörtlü toplantısı Nisan’da yapılacak

Rus basını: Dışişleri bakan yardımcılarının dörtlü toplantısı Nisan’da yapılacak
Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcıları, 15-16 Mart'ta Moskova'da yapacağı toplantı "teknik sebeplerle" iptal edilmişti.

Rus basını, Türkiye ve Suriye arasında gelecek ay Rusya ve İranlı yetkililerin de katılımıyla üst düzey bir toplantı yapılacağını belirtti.

T24’ün Rusya devlet haber ajansı RIA Novosti'nden aktardığına göre, nisan başında Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcıları Moskova'da bir araya gelecek.

Dört ülkenin dışişleri bakan yardımcılarının, 15-16 Mart'ta Moskova'da dörtlü bir toplanması yapması planlanıyordu. Ancak bu toplantının son anda, "teknik sebeplerle" iptal edildiği bildirilmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu görüşmelerin, dışişleri bakanları seviyesinde görüşme için bir ön adım olabileceğinin sinyallerini vermişti.

16 Mart'ta, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Moskova'ya giderek ülkesinde 10 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta en büyük destekçilerinden olan Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le görüşmüştü. Rus basınına yansıyan bilgilere göre, Putin, bu ziyarette Türkiye ile normalleşme adımlarının görüşülmesini istiyordu.

Batı basınında Türkiye ile 14 Mayıs seçimlerinden önce ciddi normalleşme adımları atılmasına sıcak bakmadığı belirtilen Esad, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme için, "Türkiye'nin Suriye topraklarında bulunan askerlerini çekmesini" şart koşmuştu.

Rusya ve İran, Suriye iç savaşında Esad yönetimine, Türkiye ise Esad'ı devirmeyi hedefleyen muhalif gruplara destek veriyor. (Kısa Dalga)

Gündem