Rus general duyurdu: Herson’da durum zor

Rus general duyurdu: Herson’da durum zor
Putin’in Ukrayna’daki askeri güçlerin başına getirdiği komutan General Sergev Surovikin, Rus işgali altında bulunan Herson kentindeki durumu “zor” olarak niteledi ve sivillerin tahliye edileceğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin “zaferin anahtarı” olarak tanımladığı ülkenin güneyindeki Herson kentinde sürecin Rusya aleyhine geliştiğinin sinyalleri geliyor. Vladimir Putin’in Ukrayna’daki askeri güçlerin başına getirdiği komutan General Sergev Surovikin, Rus işgali altında bulunan Herson kentindeki durumu “zor” olarak niteledi ve sivillerin tahliye edileceğini duyurdu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, General Sergev Surovikin, Ukrayna’nın güneyindeki Herson kentinin “zor durumda olduğunu” ve sivillerin tahliye edileceğini söyledi. Surovikin, “Rus ordusu, tahliyenin güvenli bir şekilde geçmesini sağlayacaktır” dedi.

Rusya’nın bölgeye atadığı yerel yönetici Kirill Stremousov da Ukrayna birliklerinin yakın gelecekte kent merkezine saldırmaya başlayabileceklerini, “Söylediklerimi ciddiye alın. Olabildiğince hızlı bir tahliyeden bahsediyorum” mesajıyla duyurdu.

Dünya