Rus milyarder Roman Abramoviç, Göztepe'yi satın mı alıyor?

Rus milyarder Roman Abramoviç, Göztepe'yi satın mı alıyor?
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından İngiltere'deki mal varlıklarına el konulan, Chelsea'nin eski sahibi Rus milyarder Roman Abromovich'in Göztepe'yi satın aldığı iddia edildi. Göztepe’nin Başkan Vekili Talat Papatya ise, kulübün Abramovich’e devredildiğine dair çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinde Chelsea'nin eski sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in, İzmir ekibi Göztepe'yi satın alacağı yönünde bir iddia ortaya atıldı.

Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de başkanlıktan istifa eden kulüp sahibi Mehmet Sepil'in hisselerinin satışı için Rus iş insanı Roman Abramovich ile anlaşmaya vardığı iddia ediliyor.

DÜNYANIN EN ZENGİN 120. İNSANI

Roman Abramovich, iş hayatına 1992 yılında başladı. 1992-1995 yılları arasında beş şirket kurdu.

Premier Lig takımlarından Chelsea'nin 2003-2022 yılları arasında kulüp sahibi olarak başkanlığını da yapan Abramovich döneminde Londra kulübü, üç Premier Lig Şampiyonluğu, iki Lig Kupası şampiyonluğu, üç Federasyon Kupası şampiyonluğu, iki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve bir Avrupa Ligi şampiyonluğu kazandı.

2019 yılının Forbes listesine göre 12,9 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle Abramovich, dünyanın 120. en zengin insanı olarak biliniyor.

KULÜP İDDİAYI YALANLADI

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe’nin Başkan Vekili Talat Papatya, kulübün Rus iş adamı Roman Abramovich’e devredildiğine dair çıkan haberleri yalanladı.

Sözcü'nün haberine göre Abramovich isminin uzun süredir gündemden düşmediğini söyleyen Papatya, “Abramovich kulübü devralmak için kimseye ulaşmadı ve görüşmedi. Böyle bir şey yok. Abramovich’in kulübü devraldığını medyada okuduk. Hiç alakası yok. Bu konularda görüşmeler belli olgunluğa ulaştığı zaman gerekli açıklamayı yapacağız” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem