Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cenazesi annesine teslim edildi

Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cenazesi annesine teslim edildi
Rusya’da 16 Şubat'ta tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin cesedinin ailesine teslim edildiği bildirildi. Navalni, yıllar içerisinde Putin'e karşı mücadele etmiş bir isimdi.

Kaldığı cezaevinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksey Navalny'nin cenazesi ailesine teslim edildi.

47 yaşında, üç yıldır tutulduğu cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksey Navalni, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en önemli muhalifleri arasındaydı.

Daha önceden sinir gazıyla zehirlenen ancak hayatta kalan Navalni, 19 yıl hapis cezasını çekmek üzere Moskova'nın 1900 kilometre uzağındaki ücra bir hapishanede tutuluyordu.

Rusya'da uzun yıllardır yolsuzluklara karşı mücadele eden ve kamuoyu oluşturmaya çalışan Aleksey Navalni, Putin'in partisini 'Sahtekârlar ve hırsızlar' olarak nitelemişti.

Navalni, Putin'in yıllar içerisinde kurduğu sistemin 'Rusya'nın kanını emdiğini' söylüyor ve ülkenin adeta bir feodal düzenle yönetildiğini savunuyordu.

Navalni, yıllar içerisinde Putin'e karşı birçok toplumsal harekete öncülük yapmış bir isimdi. Düzenlediği protesto gösterilerine on binlerce kişi katılmıştı.

Navalnıy'ın Sözcüsü Kira Yarmış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aleksey'in cesedi annesine teslim edildi. Bunu bizimle birlikte talep eden herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. Yarmış, Navalnıy'ın cenazesinin yapılmasına Rus yönetiminin engel koymayacağını umduğunu belirtti. (Kısa Dalga)

Dünya