Rüşvet suçlaması ile görevden uzaklaştırılmıştı: Ender Sevinç'e cinsel saldırıdan hapis cezası

Rüşvet suçlaması ile görevden uzaklaştırılmıştı: Ender Sevinç'e cinsel saldırıdan hapis cezası
'Rüşvet ve yolsuzluk' iddiaları ile görevden uzaklaştırılan eski Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, yargılandığı cinsel saldırı suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kırklareli'de İçişleri Bakanlığı tarafından "rüşvet ve usulsüzlük" iddiaları nedeniyle Kıyıköy Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ender Sevinç'e, "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" suçlarından yargılandığı davada 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Vize Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Ender Sevinç katılmadı.

Duruşmada müştekiler B.Ç, M.I, M.K, D.S. ile sanık avukatının yer aldı.

Ender Sevinç'in, kararın ardından tutuklandığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

2021 yılında 4 kişi, CHP'li Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç hakkında, "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" iddiasıyla Vize Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunun ardından Vize Cumhuriyet Başsavcılığı, Sevinç hakkında soruşturma başlatmıştı. 2022 yılında hazırlanan iddianame, Vize Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

İddianamede, Sevinç hakkında" cinsel saldırı" ve "cinsel taciz" suçlarından 9 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Ender Sevinç, 22 Eylül 2023 yılında "rüşvet ve usulsüzlük" iddiaları nedeniyle yargılandığı Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "rüşvet almak" suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem