Rusya, Avrupa'ya gaz akışını üç günlüğüne durdurdu

Rusya, Avrupa'ya gaz akışını üç günlüğüne durdurdu
Rus doğalgazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım hattındaki sevkiyat, 'bakım çalışması' gerekçesiyle üç günlüğüne durduruldu.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş altıncı ayında devam ederken, yaptırımlara maruz kalan Moskova enerji silahını kullanmaya devam ediyor. Rus enerji devi Gazprom, Avrupa'nın kış için doğalgaz stokları konusunda endişe yaşadığı bir dönemde, Kuzey Akım boru hattını vanasını kapattı.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, daha önceden de duyurulduğu üzere hatta bakım çalışması yapılacağı belirtildi. Bu kararla, Rus doğalgazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım boru hattında sevkiyat üç günlüğüne durdurulacak. Kuzey Akım’ın yürütücü firması Nord Stream AG, 31 Ağustos-2 Eylül arasında boru hattı üzerinden doğalgaz sevkiyatı planlanmadığını duyurdu. Açıklamada, "doğalgaz kompresör ünitesindeki planlanmış bakım çalışmalarına başlanacağı" belirtildi.

Söz konusu kesintinin yapılacağını 19 Ağustos’ta duyuran Gazprom, boru hattının bazı parçalarında gerekli bakımın yaptırımlar nedeniyle yapılamadığını açıklamıştı. Bu gerekçeyle, boru hattından gönderilen doğalgazın miktarı da yaklaşık yüzde 80 oranında düşürülmüştü. (Kısa Dalga)

Ekonomi