Rusya için 'bir başka yaptırım günü' daha: Bu kez 220 şirket, 51 isim listede

Rusya için 'bir başka yaptırım günü' daha: Bu kez 220 şirket, 51 isim listede
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın savunma sanayisinde faaliyet gösteren 220 şirket ve 51 kişiye yaptırım uygulandığını açıkladı.

Rusya, Şubat 2022'de saldırdığı Ukrayna topraklarında halen askeri varlığını sürdürüyor. İşgal harekatı sonrası birçok Batılı ülke de Rusya'ya cephe alarak yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında “Bir başka yaptırım günü. Terör için çalışan ve çoğu Rus olan tüzel ve gerçek kişilere yönelik yaptırımlar açıklıyoruz. Toplamda 220 şirket ve 51 kişi. Bunlar savunma sanayi işletmeleri ve ilgili Rus şirketleridir. Savaşa hizmet eden şirketlerdir” dedi.

'Takipteyiz' mesajı

Zelenski, bazı şirket ve kişilerin Rusya sınırları dışında faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, “Bunların hepsi terörist devletin topraklarında faaliyet göstermiyor, bazıları başka ülkelerde. Ancak herkes küresel baskı görecek. Adım adım, doğrudan ya da dolaylı olarak Rusya için çalışan herkes hakkında eksiksiz veri topluyoruz. Bu kişilerin her biri engellenecek” ifadelerini kullandı.

'Rusya hiçbir şey kazanmayacak'

Zelenski, Rusya’nın kaybedeceğini belirterek, “Dünya yaşamı korumamıza yardımcı oluyor. Dünyaya karşı gelen herkes marjinalleşecektir. Rusya hiçbir şey kazanmayacak ve her şeyi kaybedecektir. Terör konusunda ona bir şekilde yardım etmeye çalışanlarla birlikte” dedi. (DHA)

Dünya