Rusya Odessa'da petrol rafinerisini ve yakıt depolarını vurdu

Rusya Odessa'da petrol rafinerisini ve yakıt depolarını vurdu
Ukrayna'da gözler, Karadeniz'in güneyindeki stratejik liman kenti Odessa'ya çevrildi. Rusya, Ukrayna donanmasının ana üssü olan kentte petrol rafinerisini ve yakıt depolarını vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Odessa'daki bir petrol rafinerisinin ve üç yakıt deposunun bu sabah erken saatlerde hassas füzelerle hedef alındığı belirtildi. Bakanlık, söz konusu tesislerin Ukrayna ordusu tarafından doğudaki Mykolaiv kentindeki askerlerin tedarikinde kullanıldığını duyurdu.

Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamadaysa, 'kritik altyapının' hedef alındığı, can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Karadeniz kıyısında bulunan kilit liman kenti Odessa, Ukrayna donanmasının ana üssü olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda, Ukrayna'nın komşusu Moldova'nın doğusunda bulunan ve nüfusun büyük çoğunluğunun Rusça konuştuğu ayrılıkçı Transdinyester bölgesine giden hattın da üzerinde bulunuyor.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI DENDİAS ODESSA'YA GİDİYOR

Öte yandan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın bugün bir insani yardım misyonu çerçevesinde Odessa'ya gideceği açıklandı. İnsani yardımın kentin belediye yetkililerine ulaştırılacağı açıklandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Dendias'ın aynı zamanda Odessa'ya Yunanistan'dan düzenli olarak yardım gönderilmesi için bir mekanizma kurmayı planladığını ve kentteki başkonsolosluklarını yeniden açmayı istediğini duyurdu. (Kısa Dalga)

Dünya