Rusya orduya 170 bin asker kattı | Zelenski, kışı işaret etti

Rusya orduya 170 bin asker kattı | Zelenski, kışı işaret etti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusundaki asker sayısını yaklaşık 170 bin kişi daha artırarak toplam askeri personel sayısını 2 milyon 209 binin üzerine çıkardı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise kış aylarının zorlu geçeceğini vurgulayarak Batı'nın desteğini istedi.

Dünya gözlerini Filistin-Rusya çatışmalarına çevirmişken, kuzeyde de hareketlilik yaşanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararnameye göre, 1 milyon 320 bini asker olmak üzere Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin personel sayısı 2 milyon 209 bin 130 kişi olarak belirlendi. Karar imzalandığı günden itibaren yürürlüğe girdi.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; daha önce ordusundaki personel sayısı 1 milyon 150 bin 628’i asker olmak üzere 2 milyon 39 bin 758 kişiden oluşuyordu.

Böylece bir önceki kararnameye göre, asker sayısında 169 bin 372 kişilik artışa gidilirken diğer personel sayısında bir artış yapılmadı.

Seferberlik olmadığı belirtildi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların zorunlu askerlik hizmetine alınmasına yönelik bir planın bulunmadığı vurgulandı.

Rus ordusundaki artışın, Ukrayna’da "özel askeri operasyon" yürütülmesi ve NATO’nun devam eden genişlemesiyle bağlantılı olarak Rusya’ya yönelik tehditlerin artmasından kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, "Mevcut koşullar altında silahlı kuvvetlerin sayısında ve muharebe gücünde ilave artış NATO blokunun saldırgan faaliyetlerine karşı uygun bir yanıttır" sözlerine yer verildi.

Zelenski: Kış aylarında Rusya ile savaşta yeni bir aşamaya geçilecek

Savaşın diğer cephesinde ise, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, AP'ye konuştu. Rusya ile olan savaşın kış aylarında "yeni bir döneme" geçeceğini belirten Zelenski, bu durumun yalnızca cepheyi değil, aynı zamanda sivilleri ve hatta tahıl ihracatını da etkileyeceğini söyledi

Zelenski, bahar aylarından beri Rusya ordusuna karşı sürdürülen saldırının beklenen sonucu vermediğini, bunun başlıca nedeninin de "Ukrayna'nın müttefiklerinden umduğu silahları alamaması" olduğunu vurguladı.

Yoğun bir Rus hava saldırısının yeniden başlayacağı tahmininde bulunan Zelenski, savunmayı sürdürmenin yanı sıra sivil bölgeleri de savunmanın kış harekatını özellikle zorlaştıracağını aktardı. (Kısa Dalga)

Dünya