Rusya: Putin, Erdoğan ve Reisi'den sonra Esad’la görüşebilir

Rusya: Putin, Erdoğan ve Reisi'den sonra Esad’la görüşebilir
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'ye ilişkin Astana görüşmeleri kapsamında İran'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile üçlü zirveye katılıyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise Putin'in İran turu sonrasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini söyledi.

İran'ın başkenti Tahran bugün, kritik bir üçlü zirveye ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bir araya gelecek.

Erdoğan'ın temasları, kendisini Sadabad Sarayı'nda resmi törenle karşılayan Reisi ile ikili görüşme ile başladı. Erdoğan, Putin'le de ikili bir görüşme yapacak. Üç liderin sonrasında ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Bir yandan Ukrayna'daki tahıl krizinin gölgesinde gerçekleşen üç zirve, Suriye'ye ilişkin Astana görüşmeleri kapsamında yapılıyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise Putin'in İran turunun ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini açıkladı. Sputnik'in aktardığına göre, Putin’in İran ziyaretinden sonra Esad'la görüşebileceğini belirterek, “Sadece Esad’la değil, diğer liderlerle de. Suriye yönetimi ile temas kurmaktan her zaman mutluluk duyuyoruz” dedi. (Kısa Dalga)

Dünya