Rusya: Tahıl Anlaşması'nın uzatılması Türkiye'deki seçimlerle bağlantılı değil

Rusya: Tahıl Anlaşması'nın uzatılması Türkiye'deki seçimlerle bağlantılı değil
Lavrov, anlaşma 2 ay daha uzatılsa da Rusya'nın endişeleri konusunda ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Türkiye'de 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Seçimleri'nden önce "iktidara siyasi puan" kazandıracak adımlar attığı yönünde yorumlar yapılan Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmasıyla Türkiye'deki seçimler arasında bir bağlantı olmadığını söyledi.

Lavrov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın uzatılması, Türkiye'deki seçimlerle bağlantılı değil" dedi.

T24’de yer alan habere göre, Lavrov, anlaşma 2 ay daha uzatılsa da Rusya'nın endişeleri konusunda ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Rusya, anlaşma kapsamında kendilerine verilen taahhütler yerine getirilmediği için anlaşmayı uzatmayacaklarını söylüyordu. Ancak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü anlaşmanın iki gün daha uzatılması konusunda mutabık kalındığını duyurdu.

Erdoğan, "Tüm dünyaya müjde vermek istiyorum. Karadeniz Tahıl Koridoru çeşitli defalar uzatılmıştı. Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Tüm dünyaya hayırlı olsun. Anlaşmanın tüm şartları yerine getirilerek bundan sonraki süreçte de devam etmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'yı Türkiye'de seçim sürecinde yayılan 'deep fake' videoların arkasında olmakla suçlamıştı. 11 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'nun Twitter üzerinden Türkçe ve Rusça olarak yayınladığı açıklamada, "Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hâlâ iş birlikten ve dostluktan yanayız" ifadelerine yer verildi. (Kısa Dalga)

Dünya