Rusya, Türkiye'den gelen tarım ürünlerine yasağı kaldırıyor

Rusya, Türkiye'den gelen tarım ürünlerine yasağı kaldırıyor
Ukrayna ile savaştan dolayı çok sayıda ülke ile ticareti durma noktasına gelen Rusya, daha önce ithalatını durduğu yedi Türk tarım ürününün üzerindeki yasağı kaldırma kararı aldı.

Rusya Federasyonu Hayvan ve Bitki Karantina Servisi Rosselkhoznadzor heyetinin Antalya’da sera ve paketleme tesislerinde inceleme yapmalarının ardından Rusya, bazı yaş meyve sebze ürünlerinde koyduğu yasağı kaldırdı.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Başkan Yardımcısı Karmazin Anton Pavlovich yönetiminde 7 kişilik Rusya Hayvan ve Bitki Karantina Servisi Rosselkhoznadzor heyetinin Antalya’ya geldiğini bildirdi.

DOMATES VE BİBERE YASAK KALKMIŞTI

Rus heyetinin Antalya merkez ve Demre ilçesinde sera üretim alanları ile paketleme tesislerinde inceleme yaptığını belirten Çavuşoğlu, Rusya’nın daha önce Antalya ve İzmir bölgelerinden domates ve biber alım yasağını kaldırdığını anımsattı.

Rus heyetinin incelemelerinden sonra Rusya’nın Türkiye’den satın aldığı kabak, patlıcan, nar, biber, üzüm, greyfurt ve portakalda da yasağı kaldırdığını ifade eden Çavuşoğlu, ‘’Artık Bizim Tarım Bakanlığımızın Rusya tarafından bildirilen kararı Karantina Bölge Müdürlükleri ile İhracatçılara iletmelerini bekliyoruz. Rus heyeti, yasağın tüm yaş meyve sebze ürünlerinde kaldırıldığını açıkladı.

Ekonomi