Rusya: Türkiye’nin sorununu harekât değil Şam'ın sınır kontrolü çözer

Rusya: Türkiye’nin sorununu harekât değil Şam'ın sınır kontrolü çözer
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Ankara’nın Suriye’nin kuzeyinde operasyon düzenlemesinin Türkiye’nin güvenlik sorununu çözmeyeceğini söyledi. Rus yetkili, sorunun sadece Suriye hükümetinin sınırda kontrol sağlamasıyla sona erebileceğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı’nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da düzenlenen Suriye konulu Astana görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ile Suriye sınırında güvenlik sorununun giderilmesinin bir yolunun bulunabileceğini ve bu konuda çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Rus devlet ajansı Sputnik'in aktardığına göre Lavrentyev, Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde yeni bir operasyon düzenlemesi olasılığına ilişkin, “Askeri operasyon düzenlemek şu an var olan sorunların hepsini çözmeyecek, her şeyden önce Türkiye’nin ulusal güvenlik sorununu tamamıyla çözmeyecek” değerlendirmesini yaptı.

"Bu nedenle Türkiye’nin ulusal güvenlik sorunu, sadece Suriye hükümet güçlerinin sınırın kontrolünü tamamen ele geçirmesiyle çözülebilir” diyen Lavrentyev, “Ne yazık ki bugün gözlemlediğimiz durum bu değil, sınırda şu an büyük oranda Kürt savunma birimleri yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Dünya