Rusya'da iktidar muhalifi Aleksey Navalni'ye 19 yıl hapis cezası verildi

Rusya'da iktidar muhalifi  Aleksey Navalni'ye 19 yıl hapis cezası verildi
İki yıldır tutuklu bulunan Aleksey Navalni, bugün karar duruşması görülen davada 19 yıl hapis cezası daha aldı.

Rus muhalif Aleksey Navalni, 'aşırılıkçı örgüt kurmak ve faaliyetlerini finanse etmek' suçlamalarıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Navalni, üzerine atılı suçları reddetti.

BBC'nin haberine göre, Aleksey Navalni, 'şartlı tahliye ihlali, dolandırıcılık ve mahkemeye itaatsizlik' suçlamalarından aldığı 9 yıl hapis cezasının infazı için bir ceza kolonisinde tutuluyordu. Tutuklandığı 2021 yılından bu yana bu ceza kolonisinde tutulan Navalni'nin karar duruşması bugün başkent Moskova'nın 240 kilometre doğusundaki Melekhovo'da bulunan 6 No.'lu Ceza Kolonisi'nde hazırlanan bir mahkeme salonunda görüldü. Basına kapalı devam eden duruşmada Navalni'ye 19 yıl hapis cezası verildi.

6 ayrı suçtan yargılandı

Savcılar, Navalni için daha kısıtlayıcı koşullara sahip 'özel rejim kolonisi'nde 20 yıl hapis cezası talep etmişti. Navalni hakkında, aralarında 'aşırılıkçı örgüt kurmak ve faaliyetlerini finanse etmek' dahil altı farklı suçtan 19 yıl hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Ağustos 2020’de zehirlenip Almanya’da tedavi olup ölümden dönen Navalni, ülkesine döner dönmez gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Navalni, askeri teçhizat sınıfındaki sinir gazı Noviçok ile zehirlenmiş ve 5 ay boyunca Almanya’da tedavi görmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya