Rusya'da protestoları sosyal medyadan duyurmak yasaklandı

Rusya'da protestoları sosyal medyadan duyurmak yasaklandı
Rusya'da art arda iki hafta sonu binlerce kişinin katılımıyla Navalni yanlısı gösterilerin düzenlenmesinin ardından sosyal medyadan protesto çağrısı yapılmasını yasaklayan bir yasa yürürlüğe girdi.

Rusya'da, internet üzerinden izinsiz protestolara çağrı yapılmasını yasaklayan yasa yürürlüğe girdi.
DW'nin haberine göre yeni yasayla sosyal meyda platformları bu tür protesto çağrılarını aramak ve engellemekle yükümlü kılındı. Yasa uyarınca terörizm ve devlet sırları ile ilgili içeriklere de erişim engeli getirildi. Ayrıca uyuşturucu hazırlanmasına dair bilgiler içeren, çocuk pornografisi bulunduran, intihara özendiren ve Rusya Anayasası'nı tahrik eden içerikler de yasaklandı.

Rus hükümeti, sosyal medya ağlarından Rus muhalif Aleksey Navalni'ye destek gösterilerine çağrı yapılması üzerine sosyal medyadaki aktiviteleri daha sıkı şekilde kontrol etme kararı almıştı. Facebook, Twitter ve YouTube'a kısa süre önce bu gerekçeyle ceza kesilmişti. İki hafta önce zehirlenmesinden sonra tedavi gördüğü Berlin'den ülkesine dönen ve gözaltına alınan Rus muhalif Aleksey Navalni interneti, özellikle de sosyal medyayı etkin şekilde kullanıyor.

Dünya