Rusya’da yasaklanma ihtimali WhatsApp’a yeni adım attırdı, 150 ülkede kullanıma soktuğu özelliği devreye almadı

Rusya’da yasaklanma ihtimali WhatsApp’a yeni adım attırdı, 150 ülkede kullanıma soktuğu özelliği devreye almadı
Dünyaca ünlü Amerikan mesajlaşma servisi WhatsApp, engelleme tehdidi nedeniyle Rusya'da kanal açma özelliğini aktive etmedi.

WhatsApp messenger Rusya'da ‘WA Kanalları' uygulamasıyla kanal hizmetini başlatma konusundaki fikrini değiştirdi.

WhatsApp, Kanallar özelliğini 12 Eylül'de tanıttı.

Devlet Duma Bilgi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Anton Gorelkin, programın Rusya'daki çalışmalarına ilişkin tutumunun revize edilebileceğini itiraf etti.

Rusya'da devreye alınmıyor

Haberrus'un aktardığına göre Bir Meta temsilcisi TheMoskova Times'a "Ürün yakın gelecekte Rusya'daki kullanıcılara sunulmayacak" dedi.

Temsilcinin aktardığına göre önümüzdeki haftalarda Messenger, kendi kanalını oluşturmak isteyen herkese bu fırsatı verecek, ancak Rusya'dan gelen kullanıcılara bu fırsatı vermeyecek.

WhatsApp'ın kanallar oluşturabilmesinin ardından Roskomnadzor, bilginin kitlesel yayılmasına yönelik işlevselliğini genişletmeye başlaması halinde mesajlaşma uygulamasını engelleme tehdidini duyurdu.

150 ülkede aktif

WhatsApp kanal özelliği şu anda 150'den fazla ülkedeki kullanıcıların kullanımına sunuluyor.

Son olarak İçişleri Bakanlığı, polis memurlarının ABD merkezli mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı kullanmalarını yasakladığını duyurmuştu.

Meta ürünleri Rusya'da Mart 2022'den beri engelleniyor.

WhatsApp için Başsavcılık bir istisna yaparak, WhatsApp messenger'ın bir bilgi gönderme kaynağı olmadığını belirterek bir iletişim aracı olduğunu açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Dünya