Rusya'daki saldırıya ilişkin Türkiye detayı: Saldırganlardan biri geçen ay Fatih'teymiş

Rusya'daki saldırıya ilişkin Türkiye detayı: Saldırganlardan biri geçen ay Fatih'teymiş
Rus Devlet Ajansı, Moskova'daki saldırının faillerinden birinin, 23 Şubat günü İstanbul'daki Fatih Cami ve çevresinden paylaşımlar yaptığını yazdı.

Başkent Moskova'da en az 137 kişinin öldürüldüğü saldırının faillerinden birinin 4 Mart günü Türkiye'den uçtuğunu söylediği iddiasının ardından bu kez Rus devlet ajansı, RIA Novosti saldırının tutuklanan dört failinden biri olan Fariduni Şamsidin'in 23 Şubat günü Fatih Cami ve çevresinden paylaşımlar yaptığını duyurdu.

Dün tutuklananlardan 25 yaşındaki Fariduni Şamsidin'in 23 Şubat'ta İstanbul'dan fotoğraflar paylaştığı ortaya çıktı. RIA Novosti, Şamsidin'in bu tarihte paylaştığı karelerde Fatih Cami'nin görüldüğünü yazdı.

RIA Novosti'nin haberine göre, zanlının 23 Şubat'ta Rusya'da yasaklı olan Instagram üzerinden paylaştığı sekiz karenin neredeyse tamamında lokasyon olarak "Aksaray İstanbul" işaretlendi. Paylaşımlarda Fariduni'nin serpme kahvaltı yaptığı, Fatih Cami'nin içinden de poz verdiği görülüyor.

Şamsidin, 1998'de Tacikistan'da doğduğunu ve sekiz aylık bir çocuğu olduğunu dün mahkemede söylemişti. Ayrıca Podolsk'ta bir parke fabrikasında çalıştığını ve ikametinin Krasnogorsk'ta olduğu bilgisini de vermişti. (Kısa Dalga)

Gündem