Rusya'daki 'yeni' McDonald's'ın logosu belli oldu: 'Bangladeş bayrağı gibi'

Rusya'daki 'yeni' McDonald's'ın logosu belli oldu: 'Bangladeş bayrağı gibi'
Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'dan çekilen McDonald's'ın yerine açılacak yeni fast food zincirinin logosu açıklandı.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya pazarından çıkma kararı alan McDonald's'ın yerine kurulacak Rus fast food zinciri yarın açılıyor. Zincirin yeni logosu sosyal medyada tartışma yarattı.

Yeni logoda, bir hamburgeri ve iki patates kızartmasını temsil ettiği belirtilen bir daire ve iki çizgi yer alıyor. Kapanan McDonald's'ların yerini alacak restoranlar zincirinin ismi ise henüz açıklanmadı.

Daha önce McDonald's'a ait olan işletmenin yöneticisi Sistema PBO'nun bir sözcüsü, TASS ajansına demecinde "Logonun yeşil arka planı, misafirlerimizin alışık olduğu ürün ve hizmet kalitesini simgeliyor" dedi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise yeni logonun hala "M" gibi göründüğü yorumunu yaptı. Bazıları da logoyu, koyu yeşil bir arka plana ve kırmızı bir daireye sahip olan Bangladeş bayrağına benzetti.

logo.jpg

Rusya'daki restoranlarını Ukrayna'daki savaşın ardından kapatan McDonald's, mayıs ayında ülkeden tamamen çekilme kararını açıklamıştı. Rusya'daki ilk şubesini 1990 yılında, Soğuk Savaş'ın son günlerinde açan McDonald's'ın bu kararı 'bir devrin sonu' olarak yorumlanmıştı.

Çekilme kararının ardından, şirketin Rusya'daki restoranlarını Sibirya'da 25 McDonald's şubesi işleten Alexander Govor devralacağı açıklanmıştı. Anlaşmaya göre McDonald's, Rusya'daki ticari markasını elinde tutacak ve restoranlarını 15 yıl içinde geri alma opsiyonuna da sahip olacak.

Govor'un işletmeye devam edeceği yeni zincirin bu hafta sonu 15 eski McDonald's restoranını yeniden açması planlanıyor.

Yeni zincirin ismi ise hâlâ açıklanmadı. İzvestia gazetesine göre, Sistema PBO, Rusya hükümetinin fikri mülkiyetten sorumlu kurumu Rospatent'e yeni zincir için sekiz potansiyel isim gönderdi. Bu isimler arasında, "aynısı" anlamına gelen "Tot Samyi" ve "mevcut yazar kasa" anlamına gelen "Svobodnaya Kassa" yer alıyor. (Kısa Dalga)

Dünya