Rusya'dan 9 Mayıs açıklaması: Ukrayna'ya resmen savaş ilan edilecek mi?

Rusya'dan 9 Mayıs açıklaması: Ukrayna'ya resmen savaş ilan edilecek mi?
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, 9 Mayıs Zafer Günü'nde Rusya'nın Ukrayna'ya 'resmen savaş ilan edeceği' yönündeki spekülasyonlara "Saçmalık" dedi.

Ukrayna işgalini 'özel operasyon' olarak gören Rusya, 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin zaferinin kutlandığı 9 Mayıs gününde 'Kiev'e resmen savaş ilan edeceği' ve ulusal seferberlik kararı alacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, 9 Mayıs spekülasyonları için "saçmalık" dedi.

Günlük basın toplantısında Peskov'a, Rusya'nın 9 Mayıs'ta Ukrayna'ya resmen savaş ilan edip etmeyeceği soruldu. Kremlin Sözcüsü, "Böyle bir ihtimal hiç yok. Bu saçmalık" yanıtını verdi. Peskov 9 Mayıs'ta ulusal seferberlik ilan edileceği iddiaları için de "Bu doğru değil. Bu saçmalık" dedi.

9 Mayıs Zafer Günü, Rusya'nın en önemli ulusal etkinliklerinden biri. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1941-45 arasındaki Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası ile savaşında ölen yaklaşık 27 milyon kişinin anıldığı bu günde geçmişte yaptığı konuşmalarda Batı dünyasına eleştiriler yöneltmişti. Ukrayna işgali sonrasındaysa, önce Rusya'nın 9 Mayıs'a kadar 'zafer' ilan etmek istediği öne sürülmüş, son günlerde de Putin'in 'özel askeri operasyon' tanımını değiştirerek Kiev'e resmen savaş ilan etmeye hazırlandığı iddia edilmişti. (Kısa Dalga)

Dünya