Rusya'dan Batı'ya rest: Onların belirlediği fiyattan petrol satmayacağız

Rusya'dan Batı'ya rest: Onların belirlediği fiyattan petrol satmayacağız
Avrupa Birliği (AB) artan enerji maliyetlerine karşı tavan fiyat belirleyip Rusya'dan ithalatını azaltmaya çalışırken; Rusya Batı ülkelerine çıkıştı.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Batı'nın belirleyeceği fiyattan petrol satılmayacağını belirterek yeni pazarlar arayacaklarını söyledi.

Rusya devlet ajansı Sputnik'in haberine göre Asharq News'e konuşan Siluanov, Rusya'nın petrol için yeni lojistik hatları arayacağını, bu adımın belki daha pahalıya mal olacağını ifade etti.

Rus bakan "Ancak ilkesel duruşumuz, ana enerji kaynaklarımızı Batılı ülkelerin belirleyeceği fiyatlardan satmamak olacak, buna izin vermeyeceğiz" dedi.

'Enflasyonları arttı'

Rusya'ya uygulanan yaptırımları eleştiren ve bunların sadece ABD'ye fayda sağladığını savunan Siluanov, "Fiiliyatta ne oldu? Amerikalıların gerçekleştirmek istediği şeyler oldu. ABD'nin Avrupa pazarına petrol ve gaz tedarikleri arttı. Fakat Avrupa için bedeli ne oldu? Enflasyon arttı ve Avrupalı işletmelerin rekabet gücü azaldı" dedi.

Rus bakan, Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarına yönelik sabotajların ABD'nin sıvılaştırılmış doğalgazının (LNG) Avrupa'ya daha pahalı satılması için gerçekleştirildiğini öne sürerek, sonuç olarak Avrupa'da 40 yıllık enflasyon rekorları kırıldığını, fiyatların Rusya'ya kıyasla çok daha yukarı çıktığını kaydetti. (Kısa Dalga)

Dünya