Rusya'dan Ermenistan açıklaması: Paşinyan başarısızlığını kabul etmek yerine bizi suçluyor

Rusya'dan Ermenistan açıklaması: Paşinyan başarısızlığını kabul etmek yerine bizi suçluyor
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Rusya'yı suçlayarak iç ve dış politikadaki başarısızlığının sorumluluğundan kurtulmaya çalıştığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Paşinyan'ın bağımsızlık günü gerekçesiyle verdiği mesajda, Rusya'ya yönelik açıklamaların kabul edilemez saldırılar içerdiği ve ilişkilere zarar verdiği kaydedildi.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; açıklamada, "(Paşinyan) Moskova'yı suçlayarak iç ve dış politikadaki başarısızlığının sorumluluğundan kurtulmaya çalışıyor." ifadesi kullanıldı.

'Kasıtlı olarak Rusya'dan uzaklaşıyor'

Ermenistan Başbakanı'nın eylemlerinin Rusya ve Ermenistan ilişkilerini Batı tarafından kışkırtılan yıkıcı sürece götürdüğü belirtilen açıklamada, Paşinyan'ın Ermenistan'ı bunca zamandır kasıtlı olarak Rusya'dan uzaklaştırmaya hazırlandığını da itiraf ettiğine işaret edildi.

Rusya'nın Ermenistan'a güvenlik, ekonomi ve kültür alanlarında geniş çaplı yardım sağladığı ve sağlamaya devam ettiği hatırlatılan açıklamada, 2020 sonbaharında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bizzat çabalarının, Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında tamamen yenilgisinin önlenmesini de mümkün kıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Eğer Paşinyan ateşkesi haftalar önce kabul etmiş olsaydı, kayıp daha hafif olacaktı." değerlendirmesinde bulunuldu. (Kısa Dalga)

Dünya