Rusya’dan S-400 yorumu: "Türk ortaklarımız ABD'ye iyi direniyor"

Rusya’dan S-400 yorumu: "Türk ortaklarımız ABD'ye iyi direniyor"
Rusya'ya göre, Türkiye, S-400 sistemleri konusunda ABD'ye karşı iyi bir direnme potansiyeline sahip. Rus yetkili, Ankara ve Moskova'nın daha da ileri gideceği görüşünde.





Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Teşkilatı Direktörü Dmitri Shugayev, Türkiye’nin S-400 hava savuna sistemleri konusunda ABD’nin baskısına karşı büyük bir direnme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Shugayev, “Türk ortaklarımız, direnmeyi sürdürüyor ve bunun kendi ulusal güvenliğini ilgilendiren bir sorun olduğunu anlıyor. Türkiye, S-400 sistemleri konusunda iyi bir direnme potansiyeline sahip. Bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Daha ileriye gideceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Dmitri Shugayev, cuma akşamı Rus televizyon kanalı Rossiya-24’te yaptığı açıklamada, “Onların (ABD) Türkiye ile (Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemleri konusunda) büyük bir sorunu var. Bunu iyi biliyoruz” dedi. Rus basınında çıkan haberlere göre, Shugayev, “Türk ortaklarımız, direnmeyi sürdürüyor ve bunun kendi ulusal güvenliğini ilgilendiren bir sorun olduğunu anlıyor. Türkiye, S-400 sistemleri konusunda iyi bir direnme potansiyeline sahip. Bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Daha ileriye gideceğimize inanıyorum” diye ekledi.

Türkiye, Rus hava savunma sistemi satın alan ilk NATO üyesi ülke olmuştu.

NATO terminolojisinde SA-21 Growler olarak geçen S-400 “Triumf” hava savunma sistemi 2007 yılında hizmete girdi. Yerden havaya atılan orta ve uzun menzilli en son füze sistemi olarak uçakları, balistik ve seyir füzelerini imha etmek için tasarlandı. S-400 füzeleri yerdeki hedeflere karşı da kullanılabiliyor.

S-400 füzeleri, yoğun düşman ateşi altında ve hedef şaşırtma girişimlerine rağmen 400 km uzaklığa ve 30 km yüksekliğe kadar hedefleri vurabiliyor.

Ceyhun Ergüven/Ajans Bizim








Gündem