Rusya'dan yeni açıklama: Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği muhtemelen büyük bir fark yaratmayacak

Rusya'dan yeni açıklama: Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği muhtemelen büyük bir fark yaratmayacak
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğinin kendileri için pratikte büyük bir fark yaratmayacağını söyledi. İki ülkenin de senelerdir NATO tatbikatlarına katıldığını söyleyen Lavrov, "Topraklarının NATO ittifakı içinde pratikte nasıl kullanılacağını görmek lazım" dedi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği girişimi konusunda Moskova'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülkenin de uzun yıllardır NATO'nun askeri tatbikatlarına katıldığına dikkat çekerek 'üyeliklerin muhtemelen büyük bir fark yaratmayacağını' söyledi. Lavrov, olası üyelik halinde bu iki ülkenin topraklarının nasıl kullanılacağını görmek istediklerini söyledi.

Lavrov, "Diğer başka tarafsız ülkelerin yanı sıra Fİnlandiya ve İsveç de senelerdir NATO'nun askeri tatbikatlarına katılıyor. NATO, doğuya doğru askeri ilerlemelerini planlarken onların topraklarını da göz önünde bulunduruyor" diyerek şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bu bağlamda muhtemelen büyük bir fark yaşanmayacak. Topraklarının NATO ittifakı içinde pratikte nasıl kullanılacağını görmek lazım."

PUTİN 'KARŞI REAKSİYON' UYARISI YAPMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün yaptığı açıklamada, NATO'nun askeri altyapısının bu ülkelere genişlemesi halinde tepki göstereceklerini söylemişti. Putin, "Bizim İsveç ve Finlandiya ile bir sorunumuz yok. Üyelikleri bize tehdit yaratmayacak fakat karşı reaksiyonumuza yol açacak” demişti.

Yıllardır NATO'ya üye olmayan İsveç ve Rusya ile 1300 kilometrelik sınırı paylaşan Finlandiya, Ukrayna'daki savaşın ardından tarafsız politikalarını değiştirerek ittifaka üye olma kararı almıştı.

NATO'ya yeni üyelerin kabul edilmesi için ittifakın 30 üyesinin tamamının onayı gerekirken, Türkiye ise FETÖ ve PKK varlığını gerekçe göstererek bu iki ülkeye veto sinyali vermişti. (Kısa Dalga)

Dünya