Rusya'nın 16 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal edeceği iddia edildi, Zelenskiy o günü "birlik günü" ilan etti

Rusya'nın 16 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal edeceği iddia edildi, Zelenskiy o günü "birlik günü" ilan etti
Eski bir komedyen olan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağı gün olduğu iddia edilen 16 Şubat'ı "Birlik Günü" ilan etti.
  ABD Başkanı Joe Biden'ın Batı ülke liderlerini, 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceği yönünde bilgilendirdiği iddiasına yönelik açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı video mesaj ile Ukraynalılara seslendi.
16 Şubat'ın işgal günü olacağının iddia edildiğini aktaran Zelenskiy, "Biz onu Birlik Günü yapacağız. Gerekli karar imzalandı. O gün ulusal bayraklarımızı asacağız, sarı-mavi kurdelelerimizi takacağız ve tüm dünyaya birliğimizi göstereceğiz." ifadesini kullandı.
Zelenskiy'nin bu açıklaması batı medyasında 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağı yönüne yorumlarken, Ukraynalı yetkililer, Zelenskiy'in o tarihte bir saldırı öngörmediğini belirterek, yapılan açıklamaya dair bir düzeltme yaptılar.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihay Podolyak, Zelenskiy'nin işgalin olası tarihiyle ilgili basında çıkan haberlere kısmen 'ironiyle' yanıt verdiğini söyledi ve şunları ekledi:
"Bugün Ukraynalıların medyada duyurulan sözde 'işgalin başlangıcı' ile ilgili çeşitli 'belirli tarihler' konusunda neden şüpheyle yaklaştıkları oldukça anlaşılabilir. 'İşgalin başlangıçı medyada böylesi bir hal aldığında, bu tür duyurular ancak ironi ile ele alınabilir." (Kaynak: Sputnik)

Dünya