Rusya'nın başkenti Moskova'daki IŞİD saldırısında ölenlerin sayısı 144'e yükseldi

Rusya'nın başkenti Moskova'daki IŞİD saldırısında ölenlerin sayısı 144'e yükseldi
Rusya'nın başkenti Moskova'dagerçekleşen ve IŞİD'in üstlendiği saldırıda ağır yaralanan bir kişi daha yaşamını yitirdi. Saldırıda ölenlerin sayısı 144'e yükseldi. Öte yandan saldırıyla ilgili olarak Tacikistan'da dokuz kişi gözaltına alındı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da geçen cuma günü bir konser salonuna düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 144'e yükseldi. Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 Mart'ta Crocus City Hall konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda yaralananların tedavisinin sürdüğünü söyledi.

AA'nın aktardığına göre tedavi görenlerden birinin bugün hayatını kaybettiğini belirten Muraşko, "Maalesef durumu son derece ağır olanlardan biri hayatını kaybetti. Doktorlar mümkün olan her şeyi yaptı" dedi.

Muraşko, hastanelerde 17'sinin durumu ağır 69 kişinin tedavisinin sürdüğünü kaydetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından 27 Mart’ta yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 143’e çıktığı bildirmişti.

Öte yandan, saldırının baş zanlıları olarak tutuklanan dört kişinin memleketi olan Tacikistan'da, dokuz kişi gözaltına alındı. Tacikistan basınının emniyete dayandırdığı habere göre, istihbarat birimleri Vahdat şehrinde oturan dokuz kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin, Moskova'da saldırıyı üstlenen IŞİD'le bağlantılı olduğu belirtiliyor. İddiaya göre, bu kişilerin yakınları Rus yetkililerce sorgulanan kişiler arasındaydı.

Moskova'da konser salonuna düzenlenen saldırı

Rusya'nın başkenti Moskova’da "Crocus City Hall" adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce saldırı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 saldırganın da içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti. (Kısa Dalga)

Dünya