Rusya'nın eski dışişleri bakanı anlattı: Putin hangi senaryoda nükleer silah kullanır?

Rusya'nın eski dışişleri bakanı anlattı: Putin hangi senaryoda nükleer silah kullanır?
Rusya'nın eski dışişleri bakanlarından Andrey Kozırev, Ukrayna savaşında nükleer silah kullanılabileceği iddialarını yorumladı. Kozırev, Moskova'nın bu silahları ancak varoluşsal bir tehdit görmesi halinde kullanabileceğini söyledi.

Rusya'nın eski dışişleri bakanlarından Andrey Kozırev, Ukrayna'daki savaşın başından bu yana Batı tarafından ortaya atılan "Moskova nükleer silah kullanabilir" iddialarını değerlendirdi. Kozırev, Rusya'nın böyle bir yönteme tek bir senaryoda başvurabileceğini söyledi.

Amerikan televizyon kanalı Fox News'a konuşan Kozırev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sadece ülkesine karşı varoluşsal bir tehdit görmesi ve NATO askerlerinin Moskova'ya girmesi gibi uç bir senaryonun yaşanması halinde nükleer silah kullanabileceği yorumunu yaptı.

Kozırev, nükleer silahlar için şöyle dedi: "Kullanılabilirler ama çok ama çok belirli durumlarda. Eğer Rusya ve diğer ülkeler kalplerinde, varoluşsal bir tehdit hissederlerse, yani eğer NATO askerleri Moskova'ya gelirse, o zaman muhtemelen nükleer silahlara başvuracaklardır. Fakat mevcut koşullarda Rusya'ya yönelik herhangi bir varoluşsal tehdit bulunmuyor."

Rusya'nın taktiksel nükleer silahlara başvurabileceği iddiası son günlerde CIA Director William Burns ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dahil, bir dizi yetkili tarafından gündeme getirilmiş durumda. (Kısa Dalga)

Dünya