Rusya'nın vurduğu Dnipro'da ölü sayısı 40'a yükseldi

Rusya'nın vurduğu Dnipro'da ölü sayısı 40'a yükseldi
Rusya'nın Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Kent yönetimi saldırı sonucu ölenlerin sayısının 40'a çıktığını açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlediği füze saldırısında ölü sayısının bugün 40'a yükseldiği, çok sayıda kişinin kayıp olduğu açıklandı. Moskova'nın savaş cephesinden uzak bölgelerdeki Ukrayna kentlerine üç aydır süren füze saldırılarının en kanlısı, Dnipro'da yaşandı.

VoA Türkçe'nin haberine göre, Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht'in görevinden istifa etmesi ise Batılı ülkelerin Ukrayna'ya verdiği destek açısından en önemli haftalardan birine girildiği bugünün en kritik gelişmelerinden biri oldu.

Cuma günü Almanya'daki Amerikan hava üssü Ramstein'da biraraya gelecek müttefikler, Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımları ele alacak. Bu ortamda Leopard muharebe tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda Berlin üzerindeki baskılar giderek artıyor. Ukrayna, Leopard tanklarının yeni zırhlı gücünün bel kemiğini oluşturmasını umuyor.

Ukraynalı yetkililer, Cumartesi günü Dnipro'ya düzenlenen füze saldırısının enkazında sağ kalanları bulma umudunun çok az olduğunu kabul etse de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Dnipro'daki kurtarma çalışmalarının "hayat kurtarmak için en ufak bir şans olduğu sürece devam edeceğini" kaydetti.

Zelenski, gece yaptığı konuşmada, "Altısı çocuk onlarca kişi enkaz altından kurtarıldı. Her bir can için mücadele ediyoruz" dedi.

Ekim ayından bu yana yürüttüğü hava saldırılarının kasten sivilleri hedef aldığı iddialarını reddeden Moskova, Dnipro'daki olayın sorumlusunun Ukrayna hava savunması olduğunu kaydetti.

Kiev ise Cumartesi günü Dnipro'da bir apartman binasına isabet eden füzeyi vurmasının imkansız olduğunu bildirdi.

Dnipro kent idaresi yetkililerinden Gennadi Korban, saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 30 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Korban'a göre 14'ü çocuk 75 kişi de saldırıda yaralandı.

Dünya