'Rüzgar tersine dönecek' diyen İslam Memiş altın ve dolar için tarih verdi

'Rüzgar tersine dönecek' diyen İslam Memiş altın ve dolar için tarih verdi
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altın, dolar, euro gibi araçlarla ilgili olarak uyarılarda bulunarak tarih verdi. Memiş, “Rüzgar tersine dönecektir” ifadesini kullandı.

İslam Memiş TV100’de yayımlanan yazısında “Bu hafta küresel piyasaların odağında ABD enflasyon verisi olacak. Ondan sebep kritik hafta olduğunu söyleyebilirim. ABD’de enflasyonun yine yüksek geleceğini, enflasyon ile mücadelenin kolay olmadığını göreceğiz” ifadesini kullanan Memiş, şunları kaydetti:

"Haziran sonrası enflasyonun geri geleceğini sık sık belirttiğimi anımsatmak isterim. Tüm ülkeler enflasyonu maalesef tekrar hissedecek.

ABD enflasyonu 3,6-3,7 açıklanırsa şaşırmayın! Enflasyonun yüksek gelmesi, Fed’in faiz artıracağı anlamına gelir. Evet Fed, Eylül toplantısında (haftaya) faiz artırır. Bu hafta uluslararası piyasalarda dolar değer kazanır, dolar karşısındaki enstrümanlar değer kaybeder.

Memiş, şöyle devam etti:

Eylül sonuna kadar bu senaryo devam eder. Ancak Ekim itibariyle rüzgar tersine dönecektir. Dolar endeksi (dxy) 106 seviyesine yükselebilir. Altının ons fiyatı, 1.905 dolar, EUR/USD paritesi 1,06, gümüşün ons fiyatı 21,20 dolar seviyelerine gerileyebilir. Bu hafta da dolar karşısındaki enstrümanlar toplanır. Uluslararası piyasalarda bu hafta doların haftası.

İçerde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Orta Vadeli Program’a (OVP) ilişkin açıklamalarını takip edeceğiz. OVP nasıl işlecek, bizi neler bekliyor gibi soruların cevabını arayacağız. Önümüzdeki hafta TCMB’nin faiz kararı var. Faiz artırımı yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. BİST 100 endeksi bu hafta da yükselişini sürdürebilir. Ancak önümüzdeki haftaya dikkat! Çünkü borsaya alternatif kazançlı bir seçenek var.

Yeni liman 'faiz'

Borsada kazananlar, kâr çıkışı yapıp faize geçebilir. Dolar/TL kuru, diğer yabancı para birimleri ve karşısındaki enstrümanların TL değerinde düşüş beklenmemeli. (Kısa Dalga)

Ekonomi