Saadet Kadın Kolları Başkanı Ekinci: Cinsel kimliğinden dolayı ayrımcılığı kabul etmiyorum

Saadet Kadın Kolları Başkanı Ekinci: Cinsel kimliğinden dolayı ayrımcılığı kabul etmiyorum
Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Ekinci, “Dininden, dilinden, cinsel kimliğinden, kadın ya da erkek olmasından, mezhebinden ne sayarsanız sayın, asla ve asla ayrımcılığa maruz kalmasını kabul etmiyorum” dedi.

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, ayrımcılığa karşı sözleri nedeniyle AKP yanlısı medyada hedef gösterildi.

Havle Kadın Derneği’nin düzenlediği “Kadınların Masası” adlı programa katılan Ekinci, katılımcıların bir sorusu üzerine her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu ifade etti.

Ekinci, şöyle konuştu:

“Dininden, dilinden, cinsel kimliğinden, kadın ya da erkek olmasından, mezhebinden ne sayarsanız sayın, asla ve asla ayrımcılığa maruz kalmasını kabul etmiyorum. Çünkü benim hem inancım hem de siyasi görüşüm insanı merkeze alır. İnsanı merkeze aldığı bir durumda da herhangi bir kişiye özellikle fiziksel şiddet ya da cinsel şiddet ya da psikolojik şiddet noktasında asla kabul etmemizin mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. Kişinin tercihi kendisini ilgilendirir. Ben siyasetçi olarak o insana, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı dediğim herkese hizmet etmekle mükellefim.”

Bu sözleri nedeniyle AKP’ye yakın medya tarafından “LGBTİ’ye yeşil ışık” gibi manşetlerle hedef gösterilen Ekinci, sosyal medya hesabından açıklama yaparak sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Ekinci’nin paylaşımı şöyle:

“Yalan haberler yapıp, sözlerimiz çarpıtılacak.

Hiç kastetmediğimiz bir cümleye, çok başka anlamlar yükleyecekler.

Söylemediklerimizi, söyledi deyip; söylediklerimizi karalayacaklar.

Ve bunun gibi daha bir sürü sıkıntı yaşayacağız.

Bu yolda yürümek kolay değil, hatta çok zor...” (Kısa Dalga)

Kadın