Saadet lideri Karamollaoğlu'ndan 'tarikatta istismar' skandalıyla ilgili açıklama: Önyargılı hareket edilmemeli

Saadet lideri Karamollaoğlu'ndan 'tarikatta istismar' skandalıyla ilgili açıklama: Önyargılı hareket edilmemeli
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılmasıyla ilgili "Kararlar geciktirilmemeli, suçlular da en ağır şekilde cezalandırılmalı ama adil karar verilmeli, ön yargıyla hareket edilmemeli" dedi.

Hiranur Vakfı şeyhi Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikâhıyla evlendirmesiyle ilgili skandala tepkiler sürüyor. Birgün yazarı Timur Soykan’ın olayı 3 Aralık’ta gündeme getirmesinden bu yana kamuoyunda yoğun tepki oluşurken, dün itibariyle siyasi partilerden çocuk istismarını kınayan mesajlar geldi. Aile Bakanlığı davaya müdahil olduğunu açıklarken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da müfettişlerin inceleme başlattığını söyledi. Ancak Saadet Partisi'nden bir açıklama gelmemişti.

Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in sunduğu "Liderler Özel" programına konuk olan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu Gümüşel’in kızının 6 yaşında 'evlendirilmesi'ne ilişkin soruya yanıt verdi ve şunları söyledi:

Birkaç yönü var


"Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunun birkaç yönü var. Sosyal yönüyle bunu zaten toplumda kabul etmek... Çocuk iradesi yok ki. Böyle bir şey olmaz. İnancı olan bir insanın da böyle bir suçu işleyeceğine ihtimal vermiyorum. İnsanlar hata yapabilir ama ben ihtimal vermiyorum.

İslami yönü olarak bunun kabul edilmesi mümkün değil. İslam'la bağdaşmaz. Evlenmek irade işidir. Bunun bir de iştimai yönü var. Toplumda kargaşa meydana geliyor. Bundan dolayı ben bu konunun hukuk önünde net bir şekilde belirlenene kadar gündeme gelmemesinin doğru olacağını düşünüyorum.

Aile reddediyor. Aile bundan rahatsızsa bu noktada farklı fikirler varsa özellikle tabii ben sizi tenzih ederek söylüyorum medyada bu çok dikkat çeken bir konu. Ama önyargılarla gidiliyor meselenin üzerine. Diyanet'in açıklaması da bu noktada. İslam rıza göstermez. Ben bu konunun istismara vesile edilmemesi sebebiyle gündemde tutulmamasını arzu ederim. Hem toplum hem aile rahatsız ediyor çünkü.


"Kabul edilebilir yanı yok"


Deliller ortadaysa yargının vereceği kararı çabuklaştırmalı. Geciken adalet adalet değildir. Bu noktada kabul edilebilir yanı yok. Bundan dolayı tarikatlar, Kuran kursları kapatılsın olmaz. Bundan dolayı ne için diyorum İslam'a önyargılı baktıkları için söylüyorlar.

Nerede olursa olsun ister İslami kurslar ister cemaatlere ait kurslar bu konularda MEB'in özellikle çok titiz davranmasına ihtiyaç var. Kararlar geciktirilmemeli suçlular da en ağır şekilde cezalandırılmalı. Hiç tereddüdüm yok benim. Ama adil karar verilmeli. Önyargıyla hareket edilmemeli."

Gündem