Saadet Partisi, anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ diyecek

Saadet Partisi, anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ diyecek
Saadet Partisi, “Hayra motor, şerre fren olacağız” diyerek, AKP’nin başörtüsü ve LGBTİ karşıtı anayasa değişiklik teklifine “evet” diyeceklerini açıkladı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, iktidarın başörtüsüne ilişkin anayasa teklifine ‘Evet’ diyeceklerini duyurdu.

Karaduman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinin kararını şöyle duyurdu:

“Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifine imza vererek desteğimizi ilan ediyoruz. Hayra motor, şerre fren olacağız.”

AKP, MHP ve BBP’nin imzasıyla 9 Aralık’ta Meclis Başkanlığı’na sunulan anayasa değişikliği teklifi iki maddeden oluşuyor.

Teklif ile Anayasa'nın “Din ve vicdan hürriyeti” başlıklı 24. maddesine şu fıkra ekleniyor:

"Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması ile kamu veya özel kesim tarafından sunulan mal ve hizmetlerden yararlanılması, hiçbir kadının başının örtülü veya açık olması şartına bağlanamaz. Hiçbir kadın; dini inancı sebebiyle başını örtmesi ve tercih ettiği kıyafetinden dolayı eğitim ve öğrenim, çalışma, seçme, seçilme, siyasi faaliyette bulunma, kamu hizmetlerine girme ile diğer herhangi bir temel hak ve hürriyeti kullanmaktan ya da kamu veya özel kesim tarafından sunulan mal ve hizmetlerden yararlanmaktan hiçbir surette yoksun bırakılamaz. Bu nedenle kınanamaz, suçlanamaz ve herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulamaz. Alınan veya verilen bir hizmetin gereği olan kıyafet söz konusu olduğunda Devlet, ancak dini inancı sebebiyle kadının başını ötmesini ve tercih ettiği kıyafetini hiçbir surette engellememek şartıyla gerekli tedbirleri alabilir.”

Teklifin ikinci maddesi ile Anayasa'nın “Ailenin korunması ve çocuk hakları” başlıklı 41. Maddesinin kenar başlığı "I. Ailenin korunması, evlilik birliği ve çocuk hakları" şeklinde değiştiriliyor.

Birinci fıkra da “Aile, Türk toplumunun temelidir. Evlilik birliği, ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir ve eşler arasında eşitliğe dayanır” şeklinde değiştiriliyor. (Kısa Dalga)

Politika