Saadet Partisi'nin "dert duvarı" mesajla doldu

Saadet Partisi'nin "dert duvarı" mesajla doldu
Kayseri’de vatandaşlar tepkilerini, Saadet Partisi Kayseri İl Gençlik Kolları’nın Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirdiği “dert duvarına” yazdı. Vatandaşların notları daha sonra kitaplaştırılacak. (GÖRÜNTÜLÜ)

Saadet Partisi’nin Kayseri Cumhuriyet Meydanı’na kurduğu “dert duvarı”, vatandaşların; hayat pahalılığı, işsizlik, parasızlık, hazine garantili projeler, emeklilikte yaşa takılanlar, emekli aylıkları, sınavlar, atanamayan öğretmenler, asgari ücretin yetersizliği, Suriyeliler ve göçmenler, Diyanet İşleri Başkanlığı, burslar, sınavlar, KYK borçları, yüksek kiralar; elektrik, su, ulaşım, doğalgaz zamları, tarım-hayvancılığın durumu, yem fiyatları, Covid-19 ve aşı tartışmaları, ulaşımdaki sorunlara ilişkin notları ile doldu.

Bir lise öğrencisi; “Nasıl oluyor. Mezun olacağız hangi üniversiteye gideceğiz? Ne yapacağız, gittikten sonra nerede kalacağız? Bunların derdi, tasası var. Kitap, üniversite tasası var bitmiyor yani” dedi.

Bir yurttaş, “Çoğu doğru ya, memleketin işte dertleri sıkıntıları. Memleketin sıkıntıları. Kimsenin derdi bitmez” dedi.

Bir başka yurttaş ise “Meclis’tekiler az yesin. Aşırı fazla yiyorlar. Çok aşırı fazla yiyorlar. Şu kadar millet de asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Yazı, günah. Çocuklarım okuyor. Çocuklarımın cebine harçlık koyamaz oldum. Harçlık koyamaz oldum. Ay sonunu getiremez oldum. Varın görün artık ne deyim ki” diye konuştu.

HAZİNE GARANTİLİ PROJE TEPKİSİ

Dert duvarına, “Hazine garantili projelere son verilsin” notu düşen bir başka yurttaş; “Bunu yazmamdaki amaç, hazine garantili projelere son verilmesini istiyorum. Çünkü bu Hazine garantili projeler 83 milyon insanın ödemiş olduğu vergiler. Belirli imtiyazlı gruba gidiyor sonuçta. Bunların da kim olduğunu herkes biliyor” dedi.

Bir öğrenci ise “Yurtdışında değiliz derdimiz o abi. Bir de başımızdakiler dert, başka derdimiz yok” diye konuştu.

“DERTLERİ LİSTELEYECEĞİZ”

Saadet Partisi Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Bahadır, şunları söyledi:

“İnşallah dertlerimizi listeleyeceğiz. Sonucunda da yeniden bir açıklama yapacağız. Kardeşlerimizden biri, bu dertler ve tasalardan sonra tekrar bir görüşme yapacak.  Genelde gençliğin derdi var ama halkımızın da maalesef bir geçim derdi var. Zaten bizim de ana gündemimiz Saadet Partisi olarak geçim ittifakı. Bu yüzden halkımız genelde geçim üzerine dertlerini bildiriyor. Ama biz genelde öğrenci, genç kardeşlerimizin dertlerini dinlemeye, onları ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Ama geçim derdi olduğu için maalesef gençlerin de öğrencilerin de derdi haliyle geçim oluyor. Süreç bu şekilde. İnşallah bugün neticelendireceğiz ve bir sonuç bildirisi yayınlayacağız inşallah.”

(DAVUT GÜLEÇ/ANKA)

Gündem