Saadet Partisi 'Usulsüzlük var' dedi, Sason'da seçim sonuçlarına itiraz etti

Saadet Partisi 'Usulsüzlük var' dedi, Sason'da seçim sonuçlarına itiraz etti
Saadet Partisi, Batman'ın Sason ilçesinde farklı ilçelerden pusulaların birbirine karışması da dahil çeşitli usulsüzlükler olduğunu belirterek seçim sonuçlarınıa itiraz etti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde usulsüzlük iddialarıyla seçimlere itirazlar sürüyor.

Kimi ilçelerde seçimlerin tekrarlanması kararı verilirken kimi yerlerde incelemeler sürüyor. Bazı bölgelerde ise daha itiraz süreci tamamlanmadan AKP'li adaylara mazbataları verildi.

Saadet Partisi ise Batman'ın Sason ilçesinde seçimlere itiraz etti. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı olan Cuma Uçar, seçim günü ortaya çıkan usulsüzlükler nedeniyle önce Sason İlçe Seçim Kuruluna ardından da Batman İl Seçim Kuruluna yazılı olarak itirazda bulunarak Sason seçiminin sonuçlarının iptali talep edilip seçim günü tespit edip, tutanak altına aldıkları usulsüzlükler nedeniyle seçimin yeniden yapılması için başvurdu.

Saadet Partisi Adayı Uçar, itiraz dilekçelerinin Saadet Partisi Sason ilçe Başkanı Tevfik Kahraman tarafından hem Sason İlçe Seçim Kuruluna hem de il seçim kuruluna teslim edildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Sason seçim pusulaları arasında Beşiri ilçesi seçim pusulalarının yer alması, sayımların normalinden daha da hızlı sayılması. Saadet Partisine yazılması gereken oyların geçersiz sayılması. Sayım döküm cetvelleri yanlış yazılmış ve lehte ve aleyhte olacak şekilde oylar yanlış işlenmiş olup, yapılan itirazlara rağmen oylar iki kez sayılmayıp ıslak imzalı tutanaklara doğru bir şekilde işlenmemiştir.

"Saadet Partisine yazılması gereken oyların başka partilere yazıldığı tespit edilmiştir"

1002 nolu sandıkta, Sason'a ait oy pusulaları yerine Beşiri'ye ait oy pusulaları kullanıma sunulmuş ve 2028 nolu sandıkta sandık başkanı ve sandık görevlileri, seçim pusulalarının sayımı ve mühürlenmesi sırasında sandık görevlileri ve müşahitler dahil edilmemiş, tutanakların önceden hazırlanmış bir şekilde gerildiği kamera kayıtlarında mevcut olup, 1033 nolu sandıkta ise, geçirsiz sayılan pusulalar sayıma dahil edilmeyip ateşle yakılmak suretiyle imha edilmiş ve 1040 nolu sandık başta olmak bir çok sandıkta Saadet Partisine yazılması gereken oylar başka partilere yazıldığı tespit edilmiştir

Sonuç olarak, ortaya çıkmış olan bu usulsüzlük ve hatalı işlemlerden ötürü, belediye başkanlığına ait tüm sandıklara itiraz edip, seçimin düzeltilerek hukuka uygun hale getirilmesini ve seçimin yeniden yapılarak seçimin tekrarlanmasını ve hukuka aykırılığın giderilmesini talep ediyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem