Selçuk Özdağ açıkladı: Saadet ve Gelecek yerel seçimlerde ne yapacak?

Selçuk Özdağ açıkladı: Saadet ve Gelecek yerel seçimlerde ne yapacak?
TBMM’de grup kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin yerel seçimlerde izleyeceği tutum da merak konusu. Konuya ilişkin konuşan Özdağ, “Saadet Partisi ile onların güçlü olduğu yerlerde Saadet Partisi ile Gelecek Partisi’nin güçlü olduğu yerlerde de Gelecek Partisi ile yerel seçimlere girmeyi istiyoruz” dedi.

ESRA TOKAT


Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile grup kurmayan DEVA Partisi’nin büyükşehirler dışında yerel seçimlere kendi adayını çıkaracağı belirtilirken gözler bu iki partiye çevrildi.

Konuya ilişkin Kısa Dalga’ya bilgi veren Meclis’in 6. grubu olan Saadet ve Gelecek Partilerinin, Saadet Partisi adı altında ortaklaşa kurdukları Meclis grubunun başkanı seçilen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Saadet Partisi ile bir mutabakat metini oluşturduklarını ve bazı yerlerde seçime birlikte girme düşüncesinde olduklarını ifade etti.

Zaman zaman isimde zaman zaman parti adında mutabık kalınacak

Bazı yerlerde beraber seçime girme düşüncesinin diğer partilerle iş birliği yapmama anlamına gelmediğini söyleyen Özdağ şöyle konuştu:

“Diğer muhalefet partileriyle de büyükşehirlere, beldelere göre zaman zaman isimde zaman zaman da parti adıyla mutabık kalmak, zaman zaman da parti liderlerinin ağırlığı olduğu yerlerde mutabık kalma düşüncemiz var.”

selcuk-ozdag.png

Kim nerede güçlüyse orada o partinin adıyla yerel seçimlere gidilecek

“Tüm bunların dışında grup kurduğumuz Saadet Partisi ile onların güçlü olduğu yerlerde Saadet Partisi ile Gelecek Partisi’nin güçlü olduğu yerlerde de Gelecek Partisi ile yerel seçimlere girmeyi istiyoruz. Bu manada yerleri belirlediğimiz çalışmalar ülke çapında devam ediyor.”

‘Diğer partilerle de görüşeceğiz’

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet Arslan’ın Konya’da yerel seçim çalışmalarının startını verdiklerine dair açıklamasının Konya’da Gelecek Partisi’nin aday çıkartması anlamına gelip gelmediğini sorduğumuz Özdağ şu yanıtı verdi:

‘Şu an için böyle bir durum yok. Biz Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olarak birlikte seçime girme noktasında çeşitli yerlerde iş birliği, çeşitli yerlerde ittifak, çeşitli yerlerde birliktelik konusunda mutabık kalmış vaziyetteyiz. Diğer partilerle de görüşeceğiz. Bazı yerlerde 2, bazı yerlerde 3, bazı yerlerde 4 parti ile bile yerel seçimlere girebiliriz. Daha zamanımız var. Meclis yeni tatile çıktı.”

‘Eğer Millet İttifakı geçmişte kazandığı yerleri kaybederse...’

Önceliklerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğru bir sistem olmadığını insanlara anlatmak olduğunun altını çizen Özdağ, “Eğer Millet İttifakı geçmişte kazandığı yerleri kaybederse ve başka yerleri de kazanamazsa bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini’nin teçhili olmasa bile Türkiye muhalefetsiz bir yapıya doğru evrilir. Bu nedenle biz bu seçimleri çok önemsiyoruz. Türkiye parti devleti değil tekrar milletin devleti olmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘Tüm demokratlar bir araya gelmeli’ çağrısı

Büyükşehirlerde Saadet ve Gelecek’in CHP’ye destek verip vermeyeceğini sorduğumuz Özdağ, “Bunlar için daha çok erken dereyi görmeden paçayı sıvamayalım” diye konuştu. Öte yandan Özdağ yerel seçimler için CHP ile henüz temasa geçmediklerinin bilgisini de verdi. Ayrıca ittifakların hala önemini koruduğunu söyleyen Özdağ, “Bu süreçte sadece parti ittifakları değil tüm demokratlar bir araya gelmeli’ çağrısında bulundu.

Gündem