Saadet'e göre 'ittifak için ittifak'ın 'sinerjisi' oyları katlayabilir

Saadet'e göre 'ittifak için ittifak'ın 'sinerjisi' oyları katlayabilir
Saadet Partisi yöneticisi Prof. Dr. Sabri Tekir, 'ittifak içinde ittifak' görüşmelerinin sağlıklı biçimde yürüdüğünü ifade etti. Tekir, 'partilerin sinerjisiyle oyların katlanabileceğini' kaydetti.

Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs'ta yapılacak. Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığında birleştirdi.

Meclis seçimi için bazı partilerin 'ittifak için ittifak' kurabileceği belirtiliyor. Saadet, Gelecek ve DEVA partilerinin bunun için görüştüğü sır değil. İttifaka Yeniden Refah Partisi'nin de katılma ihtimali var.

'Bazıları birleşebilir'

Independent Türkçe'den Gökçen Tuncer'e konuşan Saadet Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Sabri Tekir, 'ittifak içinde ittifak görüşmeleri'nin olduğunu belirterek, “Bunların görüşmeleri yapılır. Seçim listeleri düzenlenip teslim edilinceye kadarki dönem içerisinde bunlarla ilgili görüşmeler son ana kadar devam eder” dedi.

Tekir, “Üç parti için konuşuyoruz değil mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu dörde de çıkabilir. Mevcut üç partiden biri iki parti haline de gelebilir. Diğer partiler kendi listelerine de dahil edebilir. Bu görünüşte üç parti olur, ama gerçekte dört parti de olabilir beş parti de olabilir. Altılı masaya dahil olan siyasi partiler arasında 2, 3 hatta dörtlü kombinasyonun olabileceği kanaatini taşıyorum. Siyasette 'Olmaz' diye bir şey yoktur."

'Sağlıklı şekilde yürüyor'

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Demokrasilerde çareler tükenmez” sözünü hatırlatan Sabri Tekir, “Bazen de imkan dahilinde gördüğünüz şey, birden bozulabilir. O nedenle görüşmelerin, sağlıklı bir şekilde yürüdüğünü söyleyebilirim. Sonucunun da sağlıklı olmasını dilerim” dedi.

'Sinerjileri oyları ikiye katlar'

Saadet Partisi yöneticisi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu partilerin numerik değerlerinin toplamından çok, meydana getireceği sinerjiyle onun iki misli bir oy getireceği kanaatini taşıyorum.”

Tekir, Millet İttifakı’nın içerisindeki ittifakın yüzde 12-13 nispetinde bir oy alması halinde 80 ila 100 milletvekili çıkabileceğini tahmin ettiğini belirterek "İçinde bulunduğumuz konjonktür böyle bir tahmini makul kılıyor” dedi. (Kısa Dalga)

Politika