Saadet'in sözcüsü, 'altılı masa'nın adayının duyurulması için tarih verdi

Saadet'in sözcüsü, 'altılı masa'nın adayının duyurulması için tarih verdi
Saadet Partisi (SP) Sözcüsü Birol Aydın, 'altılı masa'nın cumhurbaşkanı adayını ocak ayından sonra açıklanacağını söyledi.

CHP, İYİ Parti, DEVA, Demokrat, Gelecek ve Saadet partilerinin oluşturduğu ittifak henüz iktidarın tüm çağrılarına rağmen adayını açıklamadı. Sızan kulislere göre aday ocak ayında açıklanacak ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Aydın, aday adı vermedi ancak nitelikleri tarih etti. Ayrıca ocak ayını işaret etti.

SP sözcüsü, adaylarını şöyle tarif etti: “Başından itibaren masada liderlerin konuştukları, ortaya koydukları ilkelere ve prensiplere bağlı kalabilecek, samimi, dürüst, ülkeyi ve milleti düşünen, masayla istişareden kopmayan ve kopmayacak olan bir isim.”

Aydın, Haziran 2023 seçiminde yarışacak adaylarını erken açıklamak zorunda olmadıklarını vurgulayarak "Her şeyin tabi bir süreci var. Seçim sath-ı mailine girmeden Altılı Masa neden cumhurbaşkanı adayını açıklamış olsun?" dedi.

Aydın şöyle devam etti: "Şubat ayında biz ilkeler düzeyinde mutabık kalacağımızı, önce nasıl yol yürüyeceğimiz hususunda anlaşacağımızı, geçiş sürecini nasıl gerçekleştireceğimizi belirleyeceğimizi söyledik. Bunların sonunda 13’üncü cumhurbaşkanı seçilecek adayı kamuoyuna açıklayacağımızı da söyledik. Kararlı bir açıklamayı yaptık ve bunu devam ettiriyoruz. Bizim 'Süratle bir cumhurbaşkanı adayını açıklayalım' tartışmasına kendimizi kaptıracak halimiz yok. Seçim sath-ı mailine girdikçe, ısındıkça ocak ayından sonra cumhurbaşkanı adayımız açıklanır." (Kısa Dalga)

Politika