Saadet'ten AKP'ye "Ayasofya" yanıtı: "100 tane Ayasofya da açsa Erbakan, Tayyip Erdoğan'ın alnından öpmezdi"

Saadet'ten AKP'ye "Ayasofya" yanıtı: "100 tane Ayasofya da açsa Erbakan, Tayyip Erdoğan'ın alnından öpmezdi"
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "Erbakan Hoca hayatta olsaydı, teravihin ilk gününü Ayasofya'da kılar, Erdoğan'ın alnından öperdi" sözlerine yanıt verdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Erbakan yaşasaydı CHP'yle birlikte olurdu" sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'den gelen tepkilere yanıt veren Güneş, Necmettin Erbakan'ın "Kim Milli Görüşçüyüm diyor da Saadet Partisi'nin dışında yer alıyorsa, bu tavır palyaçoluktan başka bir şey değil" " dediğini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "Erbakan Hoca hayatta olsaydı, teravihin ilk gününü Ayasofya'da kılar, Erdoğan'ın alnından öperdi" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Güneş şöyle konuştu: " 100 tane Ayasofya açsa alnından öpülmez. Niye, 1 tane Suriye'yi mahvetmek, 1 tane Müslüman'ın burnunu kanatmak 100 tane Ayasofya'ya değişilmez. 1 tane Müslüman'ın burnu kanadıysa siz hatanızla bunu 10 tane Ayasofya'da açsanız ödeyemezsiniz."

Ayasofya'nın açılmasından dolayı çok memnun olduğunu da belirten Güneş, "Kendi dönemimizde Ayasofya'yı açmayı çok isterdim" diye konuştu

Politika