Saadet'ten İsrail'e büyükelçi atamasına tepki: İhanet vesikası

Saadet'ten İsrail'e büyükelçi atamasına tepki: İhanet vesikası
Saadet Partisi Milletvekili Karaduman, "İsrail'e büyükelçi atamak, emin olun, gaflet değil bir ihanet vesikasıdır” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Türkiye - İsrail ilişkileri çerçevesinde dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Yair Lapid ile yaptığı telefon görüşmesinde, yeni büyükelçinin atanması konusunda gerekli adımları en kısa sürede atılacağının ifade edilmesine tepki gösteren Karaduman, şöyle konuştu:

'İSRAİL BÜTÜN İNSANLIK İÇİN BİR TEHDİTTİR'

"Kuruluşu misyonu ve icraileriyle hiçbir zaman meşruiyet kazanamayacak azılı katil İsrail, aldığı destekler ile insanlık onurunu adeta ayaklar altına almaktadır. Terörist İsrail, uluslararası güçler tarafından kınanmaktan öteye geçmemiş ve herhangi bir yaptığım uygulanmamaktadır. Uluslararası yaptırım gücü olan oluşumların sessizliğinden daha da cesaret almaktadır. Bu şebeke aldığı cesaretle Gazze'yi yıllar boyu adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürmüş ve orada yaşayan milyonlarca Müslümanı ölüme mahkûm etmiştir. İsrail sadece Filistinliler için değil bütün insanlık için bir tehdittir. Coğrafyamızı tarumar edecek olan arzı mevut hedefi doğrultusunda yakıp yıkmaktan; yaşlı, çocuk, kadın ve bebek demeden masum insanları katletmekten geri durmamaktadır. Yaşanan ve yaşanmakta olan bunca vahşete ve bunca katliama rağmen ülkemizle terörist İsrail arasındaki ilişkiler günden güne daha da güçlendirilmiş ve ne yazık ki normalleştirmeye çalışılmıştır.

'TERÖRİSTLE NORMALLEŞME OLMAZ'

Bunun son örneği olarak dün yapılan açıklamayla, Türkiye'nin İsrail'e büyükelçi atayacağı ifade edilmiştir. Terörist İsrail'e büyükelçi atanması, İsrail'le ilişkilerin normalleşme düzeyine çıkarılması, Filistin davasına ihanetten ve katliamları meşru ulaştırmaktan başka hiçbir anlam taşımayacaktır. Saadet Partisi olarak bu durumu kabul etmemiz asla mümkün değildir. Teröristle asla normalleşme olmaz. Filistin topraklarını işgal etmeyi, Filistinli Müslümanları katletmeyi bir rutin haline getiren terörist devleti resmi olarak tanımak ve İsrail'e büyükelçi atamak, emin olun, gaflet değil bir ihanet vesikasıdır. Siz, ‘dün dündür bugün bugündür’ diyerek kendinizi kandırabilir, kendi vicdanlarını susturabilirsiniz ancak bu milleti kaldıramayacak ve bu milletin vicdanını susturamayacaksınız. Tarih azılı teröristleri turkuaz halılarla atlı süvariler ile nasıl karşıladığımızı ve mazlum Filistin halkına nasıl ihanet ettiğinizi kayıt altına almaya devam ediyor." (ANKA)

Politika