Sabah yazarından Ahmet Hakan'a "Perinçek" tepkisi: " Kanal 7 günlerinin hayaletinden kurtulamayan..."

Sabah yazarından Ahmet Hakan'a "Perinçek" tepkisi: " Kanal 7 günlerinin hayaletinden kurtulamayan..."
Doğu Perinçek'in "Taliban'ı Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'le kıyaslayan" sözlerine tepki gösteren Ahmet Hakan ve Nagehan Alçı'ya Sabah yazarı Melih Altınok tepki gösterdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in  "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı'nı başardı" sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Hürriyet yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Perinçek'in sözleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Atatürk’le Taliban’ı kıyaslamak... Her şeyden önce Atatürk’e düpedüz hakaret ve büyük bir saygısızlık. Saçmalamanın daniskası. Absürdlüğün zirve noktası. Böyle bir kıyaslama, Atatürk ve yol arkadaşlarının birikim ve deneyimini aşağılamaktan başka bir anlam taşımaz."

Perinçek, Habertürk yayınında da benzer görüşlerini tekrarladı. Nagehan Alçı ise Perinçek'e  "Acaba siz insanları çıldırtmaya mı çalışıyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Ahmet Hakan ve Nagehan Alçı'nın Perinçek'e yönelik tepkilerine ise Sabah yazarı Melih Altınok tepki gösterdi. Melih Altınok, bugünkü köşe yazısında özetle şunları dile getirdi:


"(...) Ahmet Hakan ve Nagehan Alçı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı'nı başardı" sözleri üzerine veryansın ediyorlar.
Öyle ki sinirlerine hâkim olamayan Nagehan, Perinçek'in yüzüne karşı "Acaba insanları çıldırtmaya mı çalışıyorsunuz?" diyerek patlamış... Her yerde haberdi.
Ahmet ise köşesinde "Ilımlı Yılmaz Özdil" pozlarıyla Perinçek'e "Bir Atatürkçü böyle konuşmaz, konuşabilemez" diye çıkışıyordu.
Peşinen söyleyeyim. Konumuz Perinçek'in tezinin içeriği değil.
Daha eğlenceli...
Meselemiz, bir siyasinin kimseye hakaret içermeyen analizini "çok sakıncalı", "saygısızlık" diyerek bastırmaya çalışan "bizim liberallerin" halleri.
Fatih'ten Nişantaşı'na taşınalı çok olsa da Kanal 7 günlerinin hayaletinden bir türlü kurtulamayan Ahmet'in ruh halini anlayışla karşılıyorum.
O da mahallesinde hiç olmazsa bir Kelebek yazarı kadar benimsenmek istiyor. "Ben de Nişantaşı çocuğuyum" diyerek çırpınıyor. Milli Görüş gömleğinin üstüne yaz günü Atatürk kalpağı giymek gibi entelektüel rüküşlükleri "modernlik" olarak görüyor...

(...)
Ahmet'in aksine Nagehan, hâlâ aklı başında okura karşı kaygıları olduğunu her yazısında kafamıza kakıyor.
"Ne kadar Hürriyetçi olduğumu bilirsiniz" bile diyor.
Kimi zaman da bir araba dolusu laf işitmeyi göze alıp bu imaj için politik doğruculuk kalıplarını, klişeleri zorluyor.
Ama günün sonunda, muhatabının sözünü Onuncu Yıl Marşı'yla kesen "Cumhuriyet kadınına" bağlayıp insanı bezdirebiliyor."
Bilerek mi yapıyor yoksa o da "pandemide değişenler" kervanına mı katıldı emin değilim.
Ama kusura bakmasın, Perinçek gibi Atatürkçülüğün kitabını yazmış bir adama Atatürkçülük satmak, ulusalcı ajitasyon yapmak da ne bileyim, fazlasıyla absürt kaçıyor.

Gündem