Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hava trafiğine 'kar' ayarı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hava trafiğine 'kar' ayarı
İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinde düzenlemeye gidildi.

İstanbul'da bugün Çatalca ve Kartal ilçesi taraflarına kar yağmaya başladı. İlerleyen saatlerde karın kentin tümünü etkisine alması bekleniyor.

Beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısında uçuş azalma kararı alındı.

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), şu duyuruyu yaptı: "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında; 05.02.2023 tarihi saat 17:00'den itibaren olan uçuşlarda yüzde 20, 06.02.2023 tarihinde tüm gün yüzde 10, 07.02.2023 tarihinde tüm gün yüzde 10 oranlarında uçuş azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir." (DHA)

Gündem