SADAT'la ilgili suç duyurusu bir yıldır savcılıkta bekliyor

SADAT'la ilgili suç duyurusu bir yıldır savcılıkta bekliyor
Avukat İsmail Sami Çakmak'ın Şubat 2021'de SADAT hakkında yaptığı suç duyurusunun bir yıldır ilerleme kaydetmeden savcılıkta beklediği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim güvenliğine dikkat çekmek kapısına dayandığı 'savunma danışmanlığı şirketi' SADAT gündemdeki yerini koruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uzaktan yakından alakam yok dediği” eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu, suikast ve gayri nizami harp eğitimi veren, İslam ülkeleri arasında savunma işbirliği oluşturmayı hedefleyen SADAT’a ilişkin yapılan suç duyurusunun, biri yılı aşkın süredir savcılıkta beklediği belirtildi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre avukat İsmail Sami Çakmak, Şubat 2021’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçeyle SADAT kurucusu Tanrıverdi hakkında “anayasayı ortadan kaldırmaya çalışmak”, “yasadışı örgüt kurmak” ve “kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” suçlarının işlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

SADAT’ın “anonim şirket değil, yasadışı bir suç örgütü” olduğu vurgulanan dilekçede, “devletin tekelinde olan yetkilerin kullanılmaya kalkışıldığı” vurgulandı. Dilekçede, “SADAT, ülkemizi daha karanlık günlere götürecek bir örgütlenmedir. Anayasanın ve yasaların arkasından dolanarak kurulmuş olan bu sözümona şirket, anayasayı ve yasaları hiçe saymakta, bunları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır” denildi.

Çakmak, suç duyurusunu ve suç duyurunda yer alan delilleri, aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Milli Güvenlik Kurulu ve Genelkurmay Başkanlığı’na göndererek “idari önlemler alınması” isteminde bulundu.

Ancak avukat Çakmak’ın suç duyurusu, bir yılı aşkın süredir savcılıkta bekliyor. SADAT, her geçen gün yeni bilgilerle tartışılmaya devam etse de suç duyurusunda herhangi bir gelişme yaşanmadı.

HABERİN TAMAMI

Gündem