Sadece 1 adet beyaz sabun yetiyor. Beyaz sabunun pek bilinmeyen kullanım alanları

Sadece 1 adet beyaz sabun yetiyor. Beyaz sabunun pek bilinmeyen kullanım alanları
Evlerimizde sıkça kullandığımız beyaz sabunun temizlik dışında birçok farklı alanda da kullanılabileceğini biliyor muydunuz?

Beyaz sabunun pek bilinmeyen kullanım alanları

Beyaz sabunun sadece el yıkamak için kullanılabileceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Aslında beyaz sabunun pek bilinmeyen farklı kullanım alanları bulunmaktadır. İşte beyaz sabunun sıradışı kullanım alanlarından bazıları:

1. Leke çıkarıcı olarak: Beyaz sabun, kıyafetlerdeki inatçı lekeleri çıkarmak için oldukça etkilidir. Lekeli bölgeye hafifçe ovarak uygulayabilir ve ardından yıkayabilirsiniz.

2. Tıraş kremi olarak: Eğer tıraş kremi tükenmişse, beyaz sabunu tıraş olurken kullanabilirsiniz. Sabun köpüğü, tıraş olmanızı kolaylaştıracaktır.

112612-abdde-gelien-sabun-ticareti-1-900x425.jpg

3. Ayakkabı temizleyici olarak: Beyaz sabun, kirli ayakkabıları temizlemek için de kullanılabilir. Bir fırça yardımıyla sabunu ayakkabının üzerine uygulayarak temizleyebilirsiniz.

4. Elbise şekillendirici olarak: Kırışmış elbiselerinizi düzeltmek için beyaz sabunu kullanabilirsiniz. Elbisenin kırışık bölgelerine hafifçe sabun sürüp ütüleyebilirsiniz.

5.CAM TEMİZLİĞİ

İster parmak izi isterse is lekesi olsun, artık bu tür lekelere beyaz sabunla elveda diyoruz! Yanlış duymadınız. 1 litre suya biraz beyaz sabun karıştırıp bu su ile camlarınızı silerseniz tertemiz olduğuna gözlerinizle şahit olacaksınız.

Bu farklı kullanım alanlarıyla beyaz sabun, sadece el yıkamak için değil, günlük hayatta birçok farklı ihtiyaca cevap verebilmektedir. Siz de beyaz sabunu sadece el yıkamak için değil, farklı alanlarda da kullanarak pratik çözümler bulabilirsiniz.

Kaynak: Mynet.com

İlgili Haberler
Yaşam